Duo rolgordijnen voor een modern interieur

Duo rolgordijnen voor een modern interieur

Duo rolgordijnen zijn dé trend in raamdecoratie. Doordat het niet alleen elegant staat maar ook nog eens functioneel is, kiezen steeds meer mensen voor deze moderne vorm van raamdecoratie, ook wel bekend als roljaloezie, dubbel rolgordijn, multi shade of zebra gordijn. 

Wat is een duo rolgordijn?

Is een duo rolgordijn en een rolgordijn hetzelfde? Het antwoord daarop is simpelweg; nee. Duo rolgordijnen bestaan uit, de naam verklapt het al, twee lagen stof die over elkaar heen bewegen. Door de afwisselend transparante banen van gaas en ondoorzichtige banen kun je spelen met de lichtinval en de mate van privacy gemakkelijk bepalen. Een rolgordijn bestaat uit een enkele laag stof die naar boven en beneden kan bewegen. Daardoor kun je hem alleen open of dicht doen, en dus niet spelen met de lichtinval zoals dat bij een duo rolgordijn wel kan. 

Geschikt voor iedere woonruimte

Duo rolgordijnen komen in iedere woonruimte tot hun recht. Van eetkamer tot slaapkamer en van keuken tot badkamer. Houd er wel rekening mee dat bij raamdecoratie in de badkamer de stof vochtbestendig moet zijn. Voor de slaapkamer bestaat er verduisterende raamdecoratie. Kies bijvoorbeeld voor dit type duo rolgordijn verduisterend op maat voor een goede nachtrust.

Zelf een duo rolgordijn samenstellen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een kant en klaar duo rolgordijn aan te schaffen, maar deze ook volledig op maat laten maken naar jouw eisen en wensen. Dat doe je eenvoudig door een stof te kiezen, bijvoorbeeld een fijne of juist grove structuur, de kleur van de stof, het type cassette, de randafwerking en de bediening. Ga je voor een handmatige bediening via een ketting of juist elektrisch voor meer gemak? De breedte van de banen kun je ook zelf bepalen. Kies bijvoorbeeld voor een smalle baan van 8 cm, of ga voor een bredere baan van 20 cm voor een rustige uitstraling in je woonruimte.

Wist je dat je duo rolgordijnen eenvoudig zelf kunt opmeten en monteren? Bekijk de meetinstructies op de website van de aanbieder en bedenk allereerst of je ze op de dag of in de dag wilt monteren. Vervolgens kun je de raamdecoratie zelf monteren met de bijgeleverde montage-instructies. Ben je niet zo handig van jezelf, dan kun je natuurlijk de duo rolgordijnen laten monteren door een ervaren monteur.