profile picture overlay

Hoe herken je echte uggs?

Ik vind het zo duur om nieuwe uggs te kopen in de winkel, dus ben ik maar op marktplaats gaan kijken of ik ze daar eventueel kan kopen. Maar ik heb gehoord dat heel veel uggs daar niet echt zijn, maar dat het veelal replica’s uit het buitenland zijn.

Wie weet of het toch mogelijk is ze voor een leuke prijs op marktplaats te kopen, maar wel op een manier zodat ik zeker weet dat ze echt zijn? (kwaliteit)

Gepost op

1940 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
Hoe herken je echte uggs?

profile picture overlay


Hieronder een aantal kenmerken van echte Uggs van UGG® Australia (Deckers Australian Ugg). Hierop kun je letten bij het kopen van de Uggs, tweedehands of via internet, bijv. eBay of marktplaats.

Binnenkant
Let bij het kopen van Uggs op het bont aan de binnenkant. Echte Uggs kun je herkennen aan het schapenbont. Fake Uggs zijn aan de binnenkant vaak voorzien van kunstmatig bont.
Echte Australia Uggs worden gefabriceerd in China en niet in Australie of Nieuw Zeeland. Aan de binnenkant zit het label waarop je kunt zien waar de Uggs gemaakt zijn. Op het label van echte Uggs staat ‘made in China’ en op de namaak versie staat ‘made in Australia’ of ‘made in New Zealand’. 
N.B. Een enkel model (Ultra Uggs) wordt nog wel in Nieuw Zeeland gemaakt.

Buitenkant
Boven de hak, aan de achterkant van de Ugg bevindt zich nog een label. Het verschil tussen echt en nep is moeilijk te zien. 
Echt: Het lettertype Ugg is wat dikker en vetter. Het ®-teken staat halverwege de laatste G. Eronder staat Australia in een laag en breed lettertype.
Nep: Het lettertype Ugg is scherper en duidelijker begrensd. Het ®-teken staat rechtsboven de laatste G. Eronder staat Australia in een hoger lettertype dan op het label van de echte ugg.

Zool
Er zit verschil in het patroon op de zool tussen echte en neppe Uggs. Echte uggs hebben doorlopend relief in het midden. De boven- en onderkant van de zool bevatten geen patroon. Bij echte Uggs is deze overgang mooi en geleidelijk. Bij namaak uggs is deze overgang duidelijk te zien door een strakke lijn. Daarnaast hoort de zool flexibel te zijn maar is de zool van de imitiatie Uggs hard en stijf.
De echte Uggs hebben het ®-teken achter de naam UGG staan, de neppe niet.

Extra
Imitatie Uggs zijn wel verkrijgbaar in de kleur Camel, echte Uggs niet.
Echte Uggs hebben sinds herfst/winter 2010 een reflecterend beveiligingskenmerk in het label of een beveiligingssticker onder de zool van de linkerschoen of -laars.
 

Tip: vraag om foto’s als je ze via het internet (eBay of marktplaats) koopt!

Gepost op

1934 dagen geleden

90%

Rating

0

Er is al voldoende beschreven over de herkenbaarheid van echte Uggs, maar ik wil toevoegen dat je heel moeilijk echte van neppe kan onderscheiden als je online Uggs wil kopen. De verkoper gebruikt alle echtheidskenmerken, zegt dat het echt bont is, als je ernaar vraagt, laat je het merkje achterop zien en alles waar je om vraagt.

Niets is wat het lijkt en de prijs is fantastisch, maar besef dat uggs niet voor weinig te koop zijn.

De “Uggs”die je krijgt, komen uit China, waar geen verbod geldt op fake. Het bont is geen bont, maar wel nepbont van een goede kwaliteit, de kleuren kloppen ook vaak niet met de echte. De kwaliteit is niet echt slecht, maar het merkje op de hiel is erop geplakt en mist het *. De zolen zijn anders en vaak is het model niet een model van echte Uggs.

Ik heb er een paar, die nep zijn, gekocht voor 50 euro, ze zijn heerlijk en niet slecht, maar wél nep. Het nepbont is heerlijk en zakt niet snel in elkaar, heerlijk warm en de laarzen leven bij mij al 2 jaar.

Dus als je echte wil hebben, koop ze gewoon in de winkel of in elk geval ergens, waar je ze kan passen en zien.

Gepost op

1523 dagen geleden

0