Wat is een drone?

Ik zag pas een wetenschappelijk programma op de tv waarin kort werd gesproken over een drone. Dit schijnt iets met een vliegtuig te maken te hebben.
Omdat dit niet het hoofdonderwerp was gingen ze hieraan voorbij, maar wat is een drone nu precies? Ben er wel nieuwsgierig naar geworden omdat ik het nog nooit had gehoord?

Gepost op

1800 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 1 antwoord op de vraag
Wat is een drone?

Een drone betekent dar, een mannetjes bij. Een drone is een vliegtuig of ander ding wat gebruikt wordt in de luchtvaart wat onbemand is. Er is dus ook geen piloot aanwezig. Dit soort toestellen worden vooral door defensie van allerlei landen vooral voor militaire doeleinden gebruikt. Denk aan het gebruik in Irak en Afghanistan, daar is het te veel risico om bemande vliegtuigen te sturen om bijvoorbeeld een gebied te onderzoeken.

Het nadeel is dat veel drones worden afgeschoten door het leger van de vijandige landen. Sommige drones kunnen gevaarlijk zijn en burgerslachtoffers maken. Daarom zijn mensenrechten organistaties daar soms fel op tegen. 

Een op afstand bestuurbaar vliegtuigje mag ook een drone worden genoemd. Of een vliegende robot die vliegt met een bepaalde programma. Drones zijn er in vele maten en soorten. Nederland heeft twee vrij grote onbemande vlieguigen. Deze drones heten De Raven en de Scan Eagle.

Een drone wordt ook UAV genoemd, wat staat voor een Unmanned Aerial Vehicle.

Ook wetenschappers maken gebruik van drones om bijvoorbeeld het klimaat, gegevens bij een vulkaan of bijvoorbeeld orkanen te meten op plaatsen waar geen mensen kunnen of willen komen.

Gepost op

1796 dagen geleden

80%

Rating

0