profile picture overlay

Hoe stel je een goede CV op?

Vanuit school heb ik de opdracht gekregen om een CV op te stellen. Dit heb ik nooit eerder gedaan. Deze opdracht hebben de leerlingen meegekregen, omdat we binnenkort moeten solliciteren voor een stageplek. Kan iemand mij vertellen hoe je een goede CV opstelt?

Gepost op

1654 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
Hoe stel je een goede CV op?

Hoi! Dit is wel een goede vraag inderdaad, een Curriculum Vitae beslaat “standaard” genomen niet meer dan 2 kantjes ( A4 ) en loopt qua tijdlijn meestal vanaf je recente werkervaring ( of opleiding, al dan niet afgerond ) naar je eerste ervaring. Dingen als veterstrikdiploma etc. kun je gerust achterwege laten maar dingen als ( bijvoorbeeld jeugd ) E.H.B.O. zijn kenmerkend voor je karakter en worden zeker niet over het hoofd gezien. Bedenk wat voor indruk je wilt maken en op wat voor werkgever, het maakt nogal uit aan wie je je C.V. wilt overhandigen. Sommige mensen hebben meer dan 4 stuks paraat staan om ook bijvoorbeeld in een andere taal ( English? Duits? ) gelijk te kunnen reageren op een vacature die hun aanspreekt. 1. CV niet langer dan 2 A4, 2. Indien interesse is gewekt, vragen ze sowieso wel naar je werkervaring. Succes!

Gepost op

1654 dagen geleden

0

Een goede cv bestaat uit een paar bestands delen welke er zeker in horen te staan. Dit zijn je eigen gegevens, je opleidingen, werkervaring en eventuele andere prestaties.

Je dient er in ieder geval voor te zorgen dat een cv geen spel fouten bevat en dat alles in een duidelijk overzicht is opgemaakt.

Dit betekent dat alle letters aan het begin van de zinnen op gelijke hoogte beginnen, dat je cv in duidelijke blokken is verdeeld. Dit wil zeggen dat je precies kun zien waar je eigen gegevens staan (altijd bovenaan), hierna door een aantal regels of een blok afgescheiden zaken als opleiding etc.

Je kunt er voor kiezen om je opleiding belangrijk te maken en hiermee te beginnen na je gegevens maar als je al wat langer aan het werk bent en meer banen hebt gehad kun je ook met werkervaring beginnen aangezien dit op dat moment wat zwaarder gaat wegen.

Formuleer ook per werkgever of baan een aantal kleine steekwoorden zodat het ook duidelijk is voor iedereen wat je precies hebt gedaan in deze functie (een uitgebreider verhaal kun je houden tijdens een gesprek).

Begin per werkgeven met de periode dat je hier hebt gewerkt.

Verder vermeld je in het kort je opleidingen en de periode hiervan. Tevens meld je of je het diploma hebt en voor welke vakken dit betreft (welke certificaten of diploma’s).

Als laatste meldt je nog zaken als computerprogramma die je beheerst en welke aanvullende curcussen je hebt gedaan en eventueel met goed gevolg hebt afgerond.

Voeg wanneer je een getuig schrift hebt van een werkgever deze ook nog even bij, dit maakt het meteen duidelijk.

Gepost op

1635 dagen geleden

0