Wat is synchroom zwemmen?

Je kan bij het zwemmen op vele verenigingen ,therapie zwemmen ,waterpolo en andere maar wat is synchroom zwemmen precies?
Met welke leeftijd mag je op die club mee doen?
Zijn daar ook wedstrijden voor ?
Zou het leuk vinden om te weten .

Gepost op

1786 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 1 antwoord op de vraag
Wat is synchroom zwemmen?

Synchroonzwemmen kan je vergelijken met “ballet in het water”. Twee of meerders zwemmers, maar meestal zwemSTers, maken dan dezelfde bewegingen, vandaar ook dat “synchroon”.

Afgezien dat je goed moet kunnen zwemmen (vlinderslag, vrije slag, rugslag en de schoolslag) moet je ook een goed gevoel voor ritme hebben aangezien de oefening op muziek wordt uitgevoerd. Ook zullen de meeste synchroonzwemsters niet roken want veel van de oefeningen gebeuren onder water.

Sinds de Olympische Spelen in 1984 staat het nummer “synchroonzwemmen” op het programma. De nederlandse inbreng is overwegend niet erg succesvol geweest. Wel heeft NL op het EK in 1977 te Nassjo de gouden plak weten te bemachtigen.

Het synchroonzwemmen kent 4 leeftijdscategoriën: 

-age 1: twaalf jaar en jonger

-age 2: vijftien jaar en jonger

-junioren: zeventien jaar en jonger

-senioren: achttien jaar en jonger

Je kunt er dus op hele jonge leeftijd al meedoen in wedstrijdverband.

Er zijn in wedstrijverband drie categoriën, te weten: solo (is dat nog wel synchroonzwemmen?), duet en team. Een team bestaat uit 8 teamleden.

Deze sport is bij het grote publiek bekend geworden door de naoorlogse films waarin Esther Williams in speelde; immer met een brede glimlach en keurig gekapt haar dook ze het water in en kwam ook in dezelfde hoedanigheid er weer uit! 

 

Gepost op

1785 dagen geleden

0