profile picture overlay

Wat zijn mooie steden in Ierland?

We zijn van plan om naar Ierland op vakantie te gaan. Mooie verhalen gehoord van een hoop mensen. Nu zijn we aan het kijken om te boeken en we twijfelen over de steden die mooi zijn om te bezoeken. Kan iemand ons tips geven voor Ierland?

Gepost op

1363 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 1 antwoord op de vraag
Wat zijn mooie steden in Ierland?

Officieel zijn er in Ierland maar vijf plaatsen die zich officieel een stad mogen noemen, namelijk Dublin, Cork, Galway, Limerick en Waterford. Het leuke aan deze steden is dat ze vrij verspreid liggen over het gehele land. Hierdoor is het heel goed mogelijk om een afwisselende rondreis te maken door het gehele land met een combi van stedentrips en natuur.

Dublin is de hoofdstad van Ierland en een echte mustsee als je de overtocht maakt. Allereerst is dit de plek waar de brouwerij van het biermerk Guinness is gevestigd. Een leuke plek om naar toe te gaan is het Guiness Storehouse. Als je hier naar de bovenste etage gaat kom je op een terras uit met een heel mooi uitzicht over Dublin. Verder zijn er vele historische bezienswaardigheden in het centrum. Zo zijn Dublin Castle en de Christ Church Cathedral echte aanraders voor als je van cultuur houdt. Verder zijn de vele pubs in het centrum een aanrader. Er zijn dan ook vele kroegentochten die worden georganiseerd en ook is het de ideale plek om uit te rusten na een lange dag van shoppen in Grafton Street en O’Connell Street.

Cork bevind zich in het zuidwesten van Ierland en is de tweede stad van Ierland. Hier is het centrum vrij klein en compact en ook zijn de hoofdingrediënten weer aanwezig. Voor shoppen kun je in St. Patrick’s Street je lol op en de pub is overal te vinden. Ook is het leuk om met een boot The River Lee op te gaan die de stad doorkruist en met een beetje geluk spot je er zelfs dolfijnen en haaien in de baai. Ook kun je in Cork echte traditionele Ierse kaas proeven. Verder is Cork vooral een mooi vertrekpunt om de Ierse natuur te ervaren. Door de groene heuvels rondtouren en genieten van kleine dorpjes zoals Midleton, waar de stokerij van Whiskey gigant Jameson zich bevind.

De stad Galway staat bekend om zijn artistieke cultuur. Hier vind je vooral veel museums en artistieke winkeltjes in de smalle straatjes. De stad Limerick is weer een stad met meer historie. Zo kun je er de oude ruïnes van Lough Gur bezoeken en het oude King John’s Castle. Extraatje in deze stad is de paarden renbaan die je er kunt bezoeken. Hier kun je echte Ierse paardenraces ervaren en natuurlijk ook even een gokje wagen! In lijn met de stad Limerick is ook Waterford een stad met veel historie. Veel historische musea en Kristal werkplaatsen zijn hier echt de moeite waard om te bezoeken. Ook is Waterford evenals Cork een goede uitvalsbasis voor diverse natuur rondreizen.

Behalve deze steden zijn er nog een aantal mooie plaatsen, voornamelijk aan de kust, die ook zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Plaatsen als Wicklow en Drogheda zijn klein van stuk, maar met een prachtig mooi historisch centrum vol bijzondere kerken, brouwerijen van bier en stokerijen van whiskey is er genoeg te beleven in deze dorpen. En uiteraard vind je ook hier weer de bekende plek om elkaar te ontmoeten: de pub!

Al met al zijn de steden dus wel verschillend van aard. Afhankelijk van wat jij graag doet op een vakantie of reis kun je een keuze maken. In elk geval kun je in iedere stad uitrusten in de pub en genieten van de Ierse gemoedelijkheid. Kleine tip nog: het is helaas net weer geweest, maar probeer Ierland vooral eens te bezoeken tijdens het feest St. Patrick’s Day. Een onvergetelijke ervaring.

Gepost op

1363 dagen geleden

0