Stedentrip Londen?

Ik wil graag goedkoop naar Londen, een leuke stedentrip lijkt me wel wat van een weekend of een mid-week.

Kent iemand toevallig nog een leuke aanbieding, of weet iemand hoe ik goedkoop stedentrips kan boeken naar Londen?

Gepost op

1598 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
Stedentrip Londen?

Enkele aanbieders zijn:
- d-reizen.nl
- arke.nl
- neckermann.nl

 

Infomatie stedentrip Londen

Londen, en in het Engels “London” is de hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk. Er wonen bijna 7,5 miljoen mensen in Londen en daarmee is het één van de grootste steden binnen de Europese grenzen.

Must-see!
Niet alleen de meer dan twintigduizend taxi’s zijn een kenmerk van Londen, ook zijn er vele gebouwen, musea, voetbalclubs en andere bezienswaardigheden in Londen.

Buckingham Palace
Bezoek en bewonder het Koningshuis van het Verenigd Koninkrijk.

Tower Bridge
De naam zegt het al, de torenbrug. Een prachtige brug die leunt op twee torens. Zeker een aanrader, helemaal in de avond.

London Eye
Je denkt aan de kermis, maar dit mega reuzenrad heeft een vaste positie in de stad.

St. Paul’s Cathedral
Een prachtige kerk centraal in Londen. Makkelijk vindbaar, je komt er altijd wel langs!

London Zoo
Eén van de weinige dierentuinen die altijd geopend is.

Tower of London
De toren van Londen stond in het verleden onder andere bekend als kasteel en gevangenis, maar op dit moment zit er een museum in gevestigd.

Millennium Dome
Het millennium dome is één van de nieuwere bouwwerken in Londen. Het werd geopend op 1 januari 2000 en koste ruim 900 miljoen euro. Het is gebouwd om het nieuwe millennium te vieren.

The “Big Ben”
“Big Ben”, de naam van de grote klok die in een toren hangt van het paleis van Westminster te Londen. Ben je in de buurt, kijk dan even goed om je heen! Bijna niet te missen natuurlijk.

Groen
De stad wordt doorsneden door de rivier de Theems. Even lekker de drukte en chaos ontlopen kan door één van de prachtige parken in Londen te bezoeken, bijvoorbeeld het Green Park of de Kensington Gardens. Ook het Hyde Park is een optie.

Vervoer
Naar Londen gaan kan met zowel auto, bus als vliegtuig of boot. Ga je liever niet door de lucht of via het water? Dan kun je gewoon via de weg door de kanaaltunnel die tussen Frankrijk en Engeland gebouwd is in 1994.

In Londen kun je voor weinig geld een taxi pakken, of even heen en weer wippen met een bus of de metro.

Voetbal
Londen kent een groot aantal voetbalclubs, maarliefst 14 professionele clubs. Ben je een voetbalfanaat? Dan moet je zeker een wedstrijd bijwonen.

De bekendste clubs in Londen zijn:
- Arsenal
- Chelsea
- Crystal Palace F.C.
- Fulham F.C.
- Millwall F.C.
- Tottenham Hotspur
- Queens Park Rangers FC
- West Ham United F.C.

Winkelen & Uitgaan
Ook voor winkelen en voor uitgaan ben je goed op je plaats in Londen. Honderden terrasjes, duizenden winkels, tientallen clubs. Je kan het zo gek niet verzinnen, het is er. Londen is de metropool van deze tijd.

Gepost op

1598 dagen geleden

100%

Rating

0

Bovenstaand antwoord kan ik uiteraard qua informatie over bezienswaardigheden amper overtreffen. Hooguit kan ik je nog aanraden te proberen kaarten te krijgen voor shows in de grotere theater’s in Londen. Er zijn vele theaters waar vooral veel musicals vertoond worden. Ik kan je zeker zo’n bezoek aanraden.

Verder moet je eens googelen op Royal Drury Lane Theatre in Londen. Daar hebben we ooit een “rondleiding” gehad. Niet zomaar een rondleiding,d e rondleiding zelf was een heel theaterstuk, nog nooit eerder zoiets meegemaakt. Een programma-onderdeel waar ik helemaal niets in zag bleek het hoogtepunt van ons bezoek te zijn.

Verder nog een klein tipje: Goedkoop en Londen gaan helaas niet goed samen. Je kunt qua vervoer wel redelijk voordelig in Londen komen (keuze uit Stena-boot met overnachting aan boord of kortere overtochten vanuit Frankrijk, of met een prijsvechter door de lucht), maar over het algemeen zijn de meeste overnachtingsplaatsen nu niet bepaald echt goedkoop te noemen in Londen.

 

Gepost op

1582 dagen geleden

0