profile picture overlay

OV Chipkaart kwijt?

Gisteren was ik wezen stappen. Ik had mijn OV Chipkaart in mijn broekzak bewaard. Toen ik de laatste trein wilde pakken moest ik mij inchecken. Dit kon niet, omdat ik mijn OV Chipkaart verloren ben. Wat moet ik nu doen?

Gepost op

1764 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
OV Chipkaart kwijt?

Mijn advies, als dit nog niet gebeurd is, is om de kaart meteen te laten blokkeren bij de Klantenservice van OV-Chip via telefoonnummer 0900-0980. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te doen, omdat de vinder er heerlijk mee door het hele land kan reizen en u voor de kosten zet. Dit kan oplopen tot 70 euro. Na de melding van verlies wordt er een nieuwe kaart aangemaakt. De kosten hiervan zijn 11 euro. Binnen 7 dagen ontvang je de kaart die de verloren kaart vervangt. Vraag tijdens het gesprek met de klantenservice meteen hoe je kunt reizen tot de nieuwe kaart bij je bezorgd is.

Je kunt melding van verlies doen via: https://www.ov-chipkaart.nl/klantenservice/zelfregelen/verliesdiefstal/

Gepost op

1764 dagen geleden

0

Als dit een anonieme kaart is kun je weinig doen dan bijvoorbeeld het na vragen bij gevonden voorwerpen bij de NS. Er worden daar veel pasjes ingeleverd door (eerlijke) vinders.

Als het een persoonlijke OV chipkaart is dan kun je deze misschien weer thuis gestuurd krijgen. Je kunt inderdaad de kaart blokkeren en bellen met het bedrijf/instelling waar je de OV chipkaart hebt gekocht. Zij kunnen het pasje dan zo snel mogelijk vervangen via https://www.ov-chipkaart.nl/login/  en het resterende bedrag terug storten  op jouw rekening. Dit is mij ook een keer gebeurd in haast en gelukkig kreeg ik het bedrag minus de kosten voor het maken van een nieuw OV chipkaart gewoon netjes terug gestort op mijn bank rekening.

Als je je nieuwe OV chipkaart hebt, registreer je dan nogmaals op de site en noteer het nummer van de nieuwe kaart voor het geval je het ooit onverhoopt weer verliest.

Succes ermee!

Gepost op

1762 dagen geleden

0