Hoe zet ik een wachtwoord op mijn computer?

Mijn computer is altijd toegankelijk geweest voor iedereen hier in huis, maar nu wil ik hem alleen voor mijn gebruik hebben. Ik ben alleen vergeten hoe ik dit moest instellen en zie door de bomen het bos niet bij alle online opties.

Gepost op

1612 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 3 antwoorden

Er zijn genoeg goede antwoorden gegeven,
richt uw kennis op een andere vraag!

Bij computervragen is het wel verstandig om er meteen bij te vermelden welk besturingssysteem je gebruikt of over welk programma, browser of mailprogramma je het hebt maar de volgende manier is een standaard voor windows. Als het niet lukt moet je even in de reacties zetten welk besturingssysteem je hebt.

Klik tegelijk op ctrl, alt en del en kies voor wachtwoord wijzigen.

Typ het oude wachtwoord (die heb je niet dus je typt niets) en vervolgens twee keer het nieuwe wachtwoord en hopelijk werkt dat dan. Als het programma toch een oud wachtwoord wil moet je je wachtwoord achterhalen en dat is een stuk lastiger. Stel dan die vraag even hier zodat ik nu geen hoop overbodige informatie hoef te gaan geven.

 

Gepost op

1612 dagen geleden

0

Om een wachtwoord in te stellen ga je eerst naar linksonder> start< en klik dan op > configuratiescherm. Zoek dan naar >gebruikersaccounts< en klik daarop....je ziet daar dan staan >een wachtwoord voor een account instellen

Gepost op

1612 dagen geleden

0

Voor de beantwoording van je vraag ga ik er voor de zekerheid maar vanuit dat je een computer hebt op basis van Windows 7. Voordat je een wachtwoord aanmaakt moet je weten of je administrator rechten hebt. Als jij de enige gebruiker van je computer bent, en het account wat je gebruikt is ook het enige account wat actief is op de computer dan kun je er vanuit gaan dat je administrator rechten hebt.

Om een wachtwoord in te stellen gaan we eerst naar het configuratiescherm. Dit doe je door op het Windows logo links onderin de startbalk te klikken. Het menu klapt uit en vervolgens zie je ‘Configuratiescherm’. Klik hier op.

Je krijgt nu een scherm te zien met een heleboel icoontjes. Vanuit het configuratiescherm kun je je computer beheren en configureren. Zorg dat de weergave op ‘Kleine icoontjes’ staat. Dat werkt het makkelijkste. Dit kun je instellen door rechts bovenin op het uitklap menu te klikken. Daar kun je kiezen uit kleine en grote icoontjes, kies daar voor ‘Kleine icoontjes’.

Klik vervolgens op ‘Accounts beheren’. Je krijgt nu een schermpje te zien met daarin alle gebruikersaccounts die op de computer staan. Klik op het account waar je een wachtwoord aan toe wilt kennen. Je krijgt nu een aantal opties te zien die specifiek voor het gebruikersaccount is dat je nu geselecteerd hebt. Eén van die opties is om een wachtwoord in te stellen. Klik op ‘Wachtwoord instellen’. Je krijgt nu een schermpje waar je een wachtwoord kunt opgeven. Kies voor een wachtwoord wat jij gemakkelijk kunt onthouden maar wat iemand anders niet snel bij jou zou weten. Kies bijvoorbeeld een zin die je vaak gebruikt en pak van ieder woord de eerste letter. Dit samen vormt dan jou wachtwoord. Geef bij ‘Bevestig wachtwoord’ exact hetzelfde wachtwoord op en klik vervolgens op ‘Instellen’. Je account is nu voorzien van een wachtwoord.

Gepost op

1535 dagen geleden

0