profile picture overlay

Hoe maak ik mijn pc sneller?

Mijn pc is al behoorlijk oud, ik denk 8 jaar. Hij functioneert nog goed maar is minder snel. Zo duurt het opstarten van programma’s al snel een minuut. Soms behoorlijk irritant! Ik heb het gevoel dat de virusscanner ook niet meer goed werkt. Ik download niets. Helaas heb ik geen geld genoeg om een nieuwe pc aan te schaffen. Hoe maak ik mijn pc toch sneller?

Gepost op

1873 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
Hoe maak ik mijn pc sneller?

Hij is al antiek eigenlijk voor de pc wereld. Maar om toch wat snelheid te krijgen zou je kunnen beginnen met het geheugen te vergroten.Nu zit er waarschijnlijk zo’n 512 tot 1 Gb in. Als je dat vergroot tot 2gb scheelt dat al wat. En eventueel een nieuwe harde schijf erin.Een SSD schijf werkt super snel en gaat lang mee. aangezien je niet veel download zou je een 60 gb erin kunnen doen.

Gepost op

1839 dagen geleden

0

Sommige software zoals windows vista vereist veel laden. Daarom kies ik windows xp bij oudere pc’s. Opnieuw installeren op een compleet leeg hardeschijf werkt ook. Defragmenteren maakt de computer iets sneller.
Via Bureau accessoires/Systeemwerkset zie je defragmenteren. Het kan soms 6 uur duren, het hangt af hoe vol het hardeschijf zit. Norton virus maakt de computer erg langzaam. Ik gebruik altijd spyware doctor voor windows, omdat het snel laadt en goed combineert met andere progamma’s. Ik koop het meestal via winkel, omdat je sommige sites tegenwoordig ziet of het betrouwbaar is.

Gepost op

1788 dagen geleden

0