profile picture overlay

Wat moet ik doen als ik gestalkt word?

Ik weet het niet meer. Ik word al een aantal weken lastig gevallen. Door wie?.. dat weet ik niet. Ik word elke dag rond 14:00 uur en 02:00 uur door een onbekend nummer op mijn mobiel gebeld. Wanneer ik mijn mobiel uitzet word ik op mijn huistelefoon gebeld. Ik word hier nu echt naar van. Wat kan ik hier tegen doen? Dit moet echt stoppen!

Gepost op

1726 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 1 antwoord op de vraag
Wat moet ik doen als ik gestalkt word?

Jemig wat eng.

Als dit aanhoudt zul je de poltie moeten bellen of aangifte doen. Waarschijnlijk zullen ze willen weten hoelang het al speelt, of je ook op andere manieren lastig gevallen wordt en of je een idee hebt wie het zou kunnen zijn.

Ik vrees alleen dat bij gebrek aan dreigingen de urgentie er niet is om te achterhalen wie het is en waarom hij of zij stalkt, tenzij jij heel duidelijk aan kan geven dat je er (geestelijk) onder lijd.

Je kan ook je provider bellen, kijken of zij kunnen achterhalen wie de beller is.

Ten slotte is er nog een optie die het bellen en gebeld worden door prive nummers onmogelijk maakt, maar dan zit je gelijk met het feit dat je helemaal niet meer te bereiken bent voor prive nummers, dus ook niet door instanties en dergelijk.

De beller krijgt dan te horen dat je nummer niet beschikbaar is voor privemeldingen en dat zij met een nummervermelding contact met je op kunnen nemen. Dit is een foefje die elke telefoonprovider op een andere manier aanbiedt. Je zal even uit moeten zoeken hoe dat bij jou werkt en wat het eventueel kost.

Google even “anonieme beller blokkeren”, je ziet dan een link die misschein helpt. Pluis het wel even na voor je je ergens mee inlaat en bel je provider voor informatie betreft hun service hieromtrent.

succes!

Gepost op

1726 dagen geleden

0