Waarom zijn Nederlanders gierig?

Vaak zeggen mensen van buiten Nederland dat Nederlanders gierig zijn. Ik vroeg mij af hoe dat komt. Zijn we daadwerkelijk zo gierig of lijkt dat zo voor mensen van buiten nederland?

Gepost op

1840 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 3 antwoorden op de vraag
Waarom zijn Nederlanders gierig?

Je hebt in elke land verschillende mensen dus ook gierige maar ook gulle.

Nederlanders staan bekend als gierig maar dit is ooit zo ontstaan en als iedereen het er over heeft kun je dit beeld niet zomaar terugdraaien.

Dit is hetzelfde van het beeld alle Belgen zijn dom, maar of dat waar is…

Gepost op

1840 dagen geleden

0

Dat Nederlanders gierig zijn is een hardnekkig vooroordeel dat misschien wel altijd aan ons zal blijven kleven. 

Ik denk dat het komt doordat we van vroeger uit zuinig zijn op onze spullen. Veel Nederlanders hadden het niet zo breed. Onze maatschappij is inmiddels natuurlijk erg veranderd. Maar we zijn nog steeds niet zo’n wegwerpmaatschappij als bijvoorbeeld de Verenigde Staten.

 

Gepost op

1840 dagen geleden

0

Misschien dat mensen in het buitenland alleen maar naar de Zeeuwen kijken en heel vroeger teveel het spotje van ‘zeews meisje’ hebben gezien, dat de slogan had ’zeeuwen zijn zunig!’ Ik denk wel dat wij ten opzichte van mensen in andere landen veel bewuster zijn met wat wij uitgeven. Noem dat zuinig, ik noem dat bewust omgaan met wat je uitgeeft, kijken of je het echt wel nodighebt, enz. Het is zo’n vooroordeel waar wij nooit meer vanaf komen denk ik. Over mensen in andere landen worden weer andere dingen gezegd: positieve- en minder positieve dingen en ook die mensen zullen daar nooit vanaf komen. Nederlanders gierig? Ik denk zeker van niet, maar ‘t is misschien maar net hoe je ’t bekijkt.   

Gepost op

1532 dagen geleden

0%

Rating

0