Wat is beter voor schrale huid en jeuk? vaseline of glycerine?

Gepost op

473 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 1 antwoord op de vraag
Wat is beter voor schrale huid en jeuk? vaseline of glycerine?

Een schrale huid, is een droge huid, een huid die ook kan barsten, zo droog is het. Je hebt dat soort plekken weleens als je verkouden bent en je snuit veel je neus. Dan komen er schrale plekken rondom je neus en mond. Belangrijk is dan om je huid vet te houden, dat voorkomt dan dat je huid schraal wordt (baby’s hebben hier ook veel last van maar dan vaak door uitslag van urine en ontlasting in de luiers). Vaseline is dan het beste. Als je dat een tijdje gebruikt, zul je ook merken dat het rode van je huid minder wordt en dat de pijn weggaat. De jeuk gaat ook weg na verloop van tijd.

Glycerine gebruik je doorgaans niet echt voor klachten (zoals jeuk). Het is een middel om iets op te lossen dat in korte tijd onstaan is. Je gebruikt het meestal voor je handen, als die ruw geworden zijn, alsof het lijkt dat al het vocht eruit getrokken is. Je handen kunnen ruw worden als je bijvoorveeld een hele dag veel met je handen in het afwaswater hebt gezeten of dat je handen met andere schoonmaakmiddelen in contact zijn geweest. Dan is glycerine een goed middel. Het trekt snel in je huid, je huid herstelt snel en je kunt snel weer verder met waar je mee bezig was. Glycerine heeft ook meestal een lekker geurtje, zoals rozenlucht.

Verder: vaseline gebruik je meestal op delen van je lichaam die heel erg kwetsbaar zijn, zoals je billen en je gezicht. Glycerine gebruik je doorgaans op delen van je lichaam die minder kwetsbaar zijn, zoals je handen.

Gepost op

472 dagen geleden

0