profile picture overlay

Wat te doen bij bedplassen?

Mijn zoon van zes jaar, plast nog regelmatig in bed. Dit is niet alleen vervelend voor ons maar ook voor mijn zoon. We halen hem ‘s nachts rond 2 uur uit bed en zetten hem op de wc, maar vaak plast hij later in de nacht in zijn bed. Ook een beloningsysteem hebben we bedacht, maar het helpt allemaal niet. Zijn er ook andere methodes?

Gepost op

1776 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 1 antwoord op de vraag
Wat te doen bij bedplassen?

Probeer het kindje toch goed te blijven trainen. Geef hem snachts speciale oefen broekjes die lijken op gewoon ondergoed maar er zit een soort  stevige pamper in verwerkt en die gewoon aan kunnen maar ook bestand zijn tegen een keer bed plassen.

Leg hem uit dat hij niet bang hoeft te zijn en er niet teveel aan moet denken. Die angst en spanningen kunnen er ook toe leiden dat hij het nog niet kan leren. Ik neem aan dat het overdag wel lukt, alleen ‘savonds niet omdat hij er niet bewust van is. Hij moet controle leren krijgen en dat moet met een beloonsysteem wel te doen zijn.

Lees ook tijdschrifen voor ouders en kinderen (te vinden bij een bibliotheek) verder zijn er boeken over geschreven met handige tips.

Is het kindje bijna 7 jaar en nog niet volledig zindelijk? Overleg dan met een kinderarts en misschien daarnaast ook op school. Het is namelijk psychisch best zwaar voor een kind en ouder(s) als het stoppen met bedplassen steeds maar niet lukt.

Veel succes!

Gepost op

1772 dagen geleden

0