Kun je te lang ongesteld zijn?

Een vriendin van mij is net 2 keer ongesteld geweest, maar de eerste keer was ze 1.5-2 weken ongesteld en laatst 2-3 weken. Is dit niet heel erg ongezond en verlies je dan niet te veel bloed, zoveel bloed kun je sowieso toch niet verliezen?

Gepost op

473 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 1 antwoord op de vraag
Kun je te lang ongesteld zijn?

Ik ben geen medicus, dus ik weet niet wat er aan de hand is met je vriendin. Even een misverstand uit de weg helpen: je verliest niet alleen bloed als je ongesteld bent, maar je verliest ook het laagje dat zich aan de binnenkant van je baarmoeder had vastgezet zodat je zwanger zou kunnen raken. Daardoor lijkt het alsof je veel bloed verliest, maar het is dus niet alleen bloed, er zitten ook stukken weefsel in.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom je kortere – of langere periode ongesteld bent. Ik weet niet hoe oud je vriendin is. Als je tegen de 50 loopt, kunnen je hormonen wat van slag raken omdat je tegen de overgang aan zit – dan kan zelfs je menstruatie een keer overslaan. Dus als ze inderdaad tegen de 50 loopt (er zijn mensen veel vroeger inde overgang, dus het kan ook eerder) dan kan er vanalles veranderen met je menstruatie, het kan zijn dat het de ene keer langer duurt dan de andere keer. Maar als dat niet het geval is, dan zou ik naar een arts gaan en mij laten onderzoeken.

Gepost op

472 dagen geleden

0