Wat te doen tegen hoest?

Al een week heb ik last van een hoest die tussen kriebelhoest en vastzittende hoest lijkt in te liggen. Het kriebelt in mijn keel, waardoor ik moet hoesten, maar tegelijkertijd lijkt er iets vast te zitten. Wat kan ik hiertegen doen?

Gepost op

1685 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
Wat te doen tegen hoest?

Uiteraard kan ik niet inschatten hoe ernstig de hoest is. Als je erg veel last heb en ook last heb van slijm dat je ophoest, zou ik even langs de dokter gaan. Deze kan je ook vaak Codeïne geven, wat een medicijn is dat helpt de hoest te onderdrukken, zodat je longen even wat rust krijgen (en je buikspieren ook).

Mocht je dit wat te extreem vinden, dan zou ik gaan voor Fluimicil. Dit is verkrijgbaar bij elke apotheek en drogist en helpt om vastzittend slijm los te maken. Ik vind het zelf erg prettig spul.

Bovendien helpt het om op bijvoorbeeld dropjes te zuigen of andere keelsnoepjes die verkrijgbaar zijn bij de supermarkt of de drogist.

Verder zou ik je aanraden om veel vitamine-rijk voedsel/drinken te nuttigen. Je bent niet voor niets verkouden. Je weerstand is laag en deze moet je weer even een handje helpen. Om snel te genezen is het belangrijk om de nodigen voedingsstoffen binnen te krijgen.

Heel veel beterschap en ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Gepost op

1684 dagen geleden

0

Er zijn veel verschillende methodes die werken tegen hoest en voor de ene persoon geldt het ene en voor de ander weer iets anders.

Wat je in ieder geval kunt doen is op tijd keelsnoepjes of strepsils nemen zodat je keel in ieder geval niet verder beschadigd raakt van al het gekuch en gehoest.

Verder wil het helpen om thee te drinken en dan met wat honing hierin, dit helpt de keel herstellen van de hoest.

Wanneer je er in de nacht last van hebt en daardoor natuurlijk slaap gaat missen (hierdoor herstel je langszamer). Je kunt dan het beste een doorgesneden ui naast je bed zetten die helpt je luchtwegen herstellen.

Men zegt ook wel eens dat je een vochtige doek om je hals kan binden hierdoor komt de verzachting goed bij de keel en zal deze de hoest tegen gaan.

Zorg er in ieder geval voor dat je gedurende de dag en avond voldoende drinkt en dan met name warme dranken zodat je keel als het ware constant gesmeerd wordt, dit bevorderd het herstel en zorgt voor verzachting.

Wanneer je rookt stop dan tijdelijk of altijd met roken dit is namelijk absoluut niet bevoordelijk voor het herstel.

Je kunt er ook voor kiezen om een hoestdrank te halen bij de apotheek en dan is noscapine een goed middel tegen kriebelhoest. Dit middel verzacht de keel en helpt het herstel. Let wel in hoestdrank zit ook veel suiker waardoor het regelmatig gebruik hiervoor ook weer dik maakt.

Voor de slijmhoest zijn verschillende middelen maar vraag hier even bij de apotheek om omdat niet iedereen alle middelen mag hebben ivm zaken als zwangerschap en hoge bloeddruk e.d.

Gepost op

1684 dagen geleden

0