Waarom is roken zo slecht voor je?

Ik rook niet hoor! Maar mensen om mij heen wel. Maar waarom is het eigenlijk zo slecht? En waarom roken zoveel mensen het dan, als het slecht voor je is?

Gepost op

1690 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 3 antwoorden

Er zijn genoeg goede antwoorden gegeven,
richt uw kennis op een andere vraag!

Mensen roken meestal niet omdat ze het heel lekker vinden, maar vooral omdat het verslavend is. Als je eenmaal een sigaret hebt gerookt zal je merken dat je er al snel verslaafd aan raakt. Daarom is het verstandig om niet te roken. Als je eenmaal rookt, is het ook lastig om er vanaf te komen.

Gepost op

1690 dagen geleden

0

Ik denk dat je de vraag beter anders kunt stellen. 
Wat is er gezond aan roken?

Helemaal niets!!!

Het veroorzaakt hart en vat ziekten.
Kanker.
Verminderd vruchtbaarheid.
Werkt verslavend.
Maakt kortademig.
Verminderd je weerstand.
Er zit absoluut geen lichaamseigenstof in.
Het verteert je longen, letterlijk, ze worden zwart.
Je verknalt je hersencellen en je longblaasjes.
Het laat je er ouder uitzien. Je huid verslapt, je haren worden slapper.
Je gaat uit je mond stinken en je kleren ook!
Je tast niet alleen je eigen gezondheid aan, maar ook dat van je omgeving.
Het kost enorm veel geld!
Het zorgt ervoor dat je lichaam minder goed in staat is om vitamines en mineralen op te nemen.

Dit zijn slechts enkele puntjes zo uit mijn hoofd, maar ik weet zeker dat als je er wat onderzoek naar doet dat er veel meer slechte eigenschappen van roken naar boven komen.
Jaarlijks sterven er in Europa 600.000 mensen aan de gevolgen van roken!
Dat is meer dan dat er jaarlijks mensen sterven aan auto ongelukken!

Zegt meer dan genoeg denk ik…

Gepost op

1690 dagen geleden

0

Er is geen enkel voordeel aan roken. Als ik aan rokers vraag wat er zo goed en speciaal aan is vertellen ze mij een aantal dingen: roken geeft een houding, een soort stijl. Je hoort dan bij een bepaalde groep en het staat stoer. En je hebt wat warms in je handen. Je hebt wat te doen als je je nerveus voelt.

De nadelen zijn echt vele malen groter.  Je raakt verslaafd aan de nicotine,  het kost enorm veel geld al dan niet ik kleine porties en delen. Het gaat dan om duizende euros per jaar  Daarnaast beschadigd het vooral de longen, bloedvaten, hersen, huid en richt het schade aan een tal van lichaamscellen.  Hierdoor is de kans op kanker ook goter. 

Een rookverslaving is moeilijk te verhelpen. Het kan een persoon dus enorm ongezond maken. Iemands levensduur kan aanzienlijk verminderen.  En dan de long- en ademhalingsklachten en hart- en vaat klachten die iemand kan hebben,  erg ongezond. 

Het roken geeft aanslag op nagels en tanden. Ook het huis, kamer en kleding die je gebruikt zal er naar ruiken. De muren en andere dingen in het huis kunnen ook rookschade en aanslag krijgen. Dat is niet prettig.  Daarnaast hebben al jouw familie leden, vrienden en kennissen geen schoon lucht om te ademen als je rookt in de buurt. Zij kunnen er ook gezondheidsklachten aan overhouden. Vooral mensen die last hebben van astma en allergieën zullen dit een probleem vinden.  Dat wil je je naasten niet aandoen.

Verder zijn er weinig plaatsen waar je nog mag roken. Niet op werk, school of restaurants en dergelijke.  Voor een verslaafde is dit ook lastig. Steeds zoeken naar een excuus en gelegenheid om toch te kunnen roken is erg vervelend.  Daarnaast sta je te letterlijk voor paal op tal van plaatsen waar je nog wel mag roken. 

Het beste is om niet te beginnen met roken. Daar doe je jezelf en je naasten een enorm plezier mee. Daarnaast is het ook erg goed voor jouw portemonnee ;)

Gepost op

1690 dagen geleden

0