profile picture overlay

Hoe slecht is roken voor je?

Sinds mijn 16e rook ik bijna een pakje per dag. Ik heb gelukkig een bijbaan om zo dit te kunnen betalen maar naast het feit dat een pakje nu 6 euro kost is dit ongetwijfeld slecht voor de gezondheid. Ik vraag me af wat roken nou op lange termijn met me doet. Weet iemand hoe slecht roken nou eigenlijk voor je is?

Gepost op

1866 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
Hoe slecht is roken voor je?

profile picture overlay

Wanneer je op lange termijn rookt heb je een grotere kans op hart en longproblemen dan een niet-roker. Daarnaast bestaan er andere gevolgen die mogelijk in zullen treden als je rookt. Die gevolgen zijn; hersenbloeding, vaatvernauwing, slokdarmkanker, huidkanker, onvruchtbaarheid, een slechte conditie en rugklachten. Hieruit kan je dus concluderen dat roken niet alleen voor jou maar ook voor de meerokers enorm schadelijk is.

Gepost op

1856 dagen geleden

0

Een pakje per dag? Ik als ‘niet’ roker vind dit bizar veel. Reken eens uit, 365 dagen in een jaar maal 6.- euro, komt dus neer op 2.190,- euro per jaar. Zou dit al geen goede motivatie zijn om te stoppen? ;-)

Ik snap dat dit voor mij makkelijk praten is maar roken brengt inderdaad veel consequenties met zich mee.

Hiernaast, zoals hier boven al beschreven is kun je denken aan hart- en vaatziekten. Doordat je bloeddruk stijgt moet je hart harder werken waardoor je dus hartkwalen kunt krijgen!

Bij mannen die roken is het dus zo dat zij een grotere kans hebben op erectieproblemen. Mannen en vrouwen zullen beide een grotere kans hebben om minder vruchtbaar te zijn en vrouwen kunnen ook eerder in de overgang komen.

Rokers hebben een grotere kans op een herseninfarct en vergeet ook niet dat het de kans vergroot op longkanker. Je moet bij jezelf nagaan dat je elke dag teer inhaleert.

Ook je tanden worden geel en je smaak wordt minder doordat het teer een laagje vormt op je tong en in de neusholte.

Er zijn per jaar circa 20.000 mensen die overlijden door de gevolgen van roken. Als je nu stopt met roken dan zal je pas over 10!!! jaar vrij zijn van alle nadelige dingen die roken met zich mee brengt.

Hopelijk lukt het om te stoppen. Succes.

 

Gepost op

1282 dagen geleden

0