profile picture overlay

Hoe oud moet je zijn om medicijnen te kopen bij de drogist?

Van mijn ouders mag ik geen pijnstillers nemen als ik hoofdpijn heb. Dat vind ik heel vervelend want elke maand als ik ongesteld ben heb ik vreselijke hoofdpijn. Ik ben 15 jaar en wil eigenlijk zelf naar de drogist om medicatie te kopen. Vanaf hoe oud mag dat eigenlijk? Vragen ze om een legitimatiebewijs?

Gepost op

1794 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
Hoe oud moet je zijn om medicijnen te kopen bij de drogist?

profile picture overlay

Wettelijk gezien is er geen leeftijdsgrens. Maar omdat een geneesmiddel iets anders is dan bijvoorbeeld een shampoo, en verkeerd gebruik schadelijk kan zijn voor de gezondheid, is het bij sommige drogisterijen zo dat geneesmiddelen (met het oog op de veiligheid) niet meegeven worden aan jongeren onder de 16 jaar. Dat is het beleid bij drogisten met het kwaliteitskeurmerk Drogisten Waarborgcertificaat: het keurmerk voor verantwoorde verkoop van geneesmiddelen via drogisten. Zie ook http://www.drogistensite.nl/pages/92/Kwaliteitskeurmerk/Voordelen-voor-de-klant.html

Gepost op

1789 dagen geleden

80%

Rating

0

Om medicijnen te kopen heb je geen legitimatie nodig. Het is in Nederland nl. zo geregeld dat iedereen medicijnen mag halen ongeacht de leeftijd die men heeft.

De medicijnen waar het overgaat in het bovenstaande betreft overigens medicijnen die je ook kunt halen bij de drogist. Dus deze zijn bij zowel apotheek als drogist te verkrijgen.

De specifieke medicijnen die je nodig kan hebben bij ziektes of andere soorten gevallen kun je alleen halen op recept bij de apotheek.

Hiervoor dien je dus eerst een dokter te bezoeken, en deze verwijst je met een briefje door, hierdoor kan niet iedereen aan de zwaardere medicijnen komen.

Wanneer je dus een paracetamol wil hebben of iets anders tegen hoofdpijn kun je gewoon binnen lopen bij de drogist of apotheek en deze medicijnen kopen.

Gepost op

1794 dagen geleden

70%

Rating

0