profile picture overlay

Hoe kan ik mijn longinhoud vergroten?

Binnenkort ga ik naar Bali. Ik wil daar samen met mijn vriendin snorkelen om mooie vissen te spotten. Aangezien ik dieper de zee in wil gaan, wil ik mijn longinhoud vergoten zodat ik mijn adem langer in kan houden. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn longinhoud vergroot?

Gepost op

1699 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
Hoe kan ik mijn longinhoud vergroten?

profile picture overlay

Volgens mij is het belangrijk om dan aan duursporten, zoals zwemmen, hardlopen of fietsen te doen. Je longen moeten dan harder werken om de benodigde zuurstof je lichaam in te krijgen, waardoor je longinhoud groter wordt. In die zin is het hetzelfde als het opbouwen van spieren: het gebruiken van de spieren leidt ertoe dat ze groter worden.

En als je rookt: meteen stoppen :-)

Gepost op

1699 dagen geleden

100%

Rating

0

Wanneer je je longinhoud zou willen vergroten dan heb je een probleem want je longinhoud ligt namelijk vast en valt niet te vergroten.

Je kunt dus alleen een test doen om te meten wat de grote van je longinhoud is, maar je kunt deze niet vergroten.

Wat je wel kunt doen is het trainen van je ademhaling zodat je maximaal gebruik gaat maken van je longinhoud want de meeste mensen gebruiken niet de volledige inhoud.

Wanneer je namelijk normaal ademt zuig je de longen niet helemaal vol en blaas je ze ook niet helemaal leeg bij het uitademen.

Je dient deze oefeningen zittend, liggend en staand te doen omdat op elke manier een ander deel van de longen vrij kan zijn om te gebruiken.

Je merkt het bijvoorbeeld al wanneer je bewust uit je buik gaat ademen en dan je handen in je zij zet. Hierdoor voel je direct wat er gebeurt wanneer je diep in en uit ademt.

Het is dus een tijd bewust met je ademhaling omgaan.

Het is lastig om in een paar woorden op te schrijven hoe de oefeningen gaan maar vraag dit eens na of zoek het eens op op internet.

Wat in ieder geval belangrijk is dat je niet rookt.

Je regelmatig diep in en uit ademt.

Je geen overgewicht hebt, dus bereken je BMI en probeer hier goed op gewicht te komen en te blijven.

Regelmatig sporten wil natuurlijk ook helpen om je longen goed te gebruiken en het langer vol te houden m.b.t je ademhaling.

Wanneer je deze zaken goed en regelmatig oppakt en bijhoudt zul je het resultaat snel en goed merken.

Gepost op

1698 dagen geleden

70%

Rating

0