profile picture overlay

Waar kan ik het beste Spaans leren?

Ik wil graag Spaans leren, omdat ik na de zomer 6 maanden naar Peru ga. Ik heb een app gedownload waardoor je het een beetje kunt oefenen, maar ik twijfel of ik het straks echt kan toepassen. Heeft iemand een tip om goed Spaans te leren?

Gepost op

1768 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 3 antwoorden

Er zijn genoeg goede antwoorden gegeven,
richt uw kennis op een andere vraag!

Ga veel om met spaanstaligen in NL en probeer dan ook alleen Spaans te spreken. Er bestaat ook nog een hele goede cursus Spaans bij de TU Delft. Dit is een zelfstudiecursus en gaat gepaard met ondersteuning van cassettes maar ook met computermateriaal of zelfs online. Deze cursus was aanvankelijk een cursus voor buitenlandse studenten om in 3 maanden tijd behoorlijk Nederlands te kunnen leren spreken. Dit was zo’n succes dat ze ook met dezelfde methode buitenlandse taalcursussen hebben gemaakt vanuit het Nederlands! Googel maar eens op: Spaans, delftse methode, A. Sciarone, Boom uitgeverij. Deze cursussen heb je ook in het Frans, Engels en Italiaans.

Voorts zou je kunnen overwegen een tijdje in Spanje te gaan werken. Dat is dichterbij dan Peru! Als het een beetje meezit kom je terug met een goede kennis van het Spaans en zakgeld voor Peru.

Tenslotte: je moet heel erg veel zelfdiscipline hebben om een taal te leren vanuit een app. Ook heb je geen interactie. Een taal spreken doe je altijd tegen iemand of iemanden, ga dan ook naar iets toe (klassikaal) waar je met meer mensen je dit doet. Je kunt elkaar dan motiveren en als je niet komt opdagen wordt er de vogende keer wat van gezegd. Een app praat niet terug!

Sterkte met het Spaans!

Gepost op

1768 dagen geleden

0

Kijk daarnaast ook naar Spaanse TV en spaanstalige series om zo bekend te raken met de klanken.

Lees een spaanstalig boek (Desnood kinderboeken van bij de bibilotheek)

Koop een Spaanstalige oefen DVD die draai je en probeer je de lessen te volgen en na te zeggen.

Kijk op youtube voor Spaanse basis lessen als woordjes en weetjes.

Luister af en toe naar Spaanse liedjes, zo leer je iets, vooral de klanken tijdens andere activiteiten door zoals huishouden, klussen e.d.

Zoek waar ze klassikaal een cursus spaans doen en ga op vakantie naar Spanje! 

Veel succes!

Gepost op

1768 dagen geleden

0

Je kan veel Spaanse films kijken en Spaanse boeken lezen. Hierdoor leer je heel erg veel Spaanse woordjes en ook de vervoegingen en tijden van Spaanse werkwoorden. Als je echt Spaanse woordjes vanbuiten moet leren bestaan er ondervragingswebsites deze kan je vinden op zoekwebsites zoals google. Ik hoop dat je spaans wat lukt!

Gepost op

1746 dagen geleden

0