profile picture overlay

Hoe verhelp ik mijn lekkende radiator?

Ik kwam vanochtend in de woonkamer en toen lag er plasje water onder mijn radiator. Ik heb er nu een bak onder gezet, zodat het water niet in mijn laminaat komt. Maar hoe verhelp ik mijn lekkende radiator? Het water komt uit de moer.

Gepost op

1610 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
Hoe verhelp ik mijn lekkende radiator?

Ik neem aan dat je de schroefverbinding bedoelt met moer? Probeer hem eerst goed vast te draaien, maar pas op dat de buis niet verbogen wordt. Houdt hij dan nog niet op met lekken dan zal je hem moeten dichten met reparatiespul en dat is een soort vloeibaar metaal. breng de pasta met rubber handschoenen aan, want je wilt het niet op de huid hebben! Breng het rond het lek aan en druk het goed in de verbindingen. Wikkel er isolatie-tape omheen en laat een etmaal drogen.

Haal het tape er daarna vanaf en schuur de plek licht alvorens je hem bijschildert.

In de meeste doe-het-zelfzaken en kluswinkels kan je de spullen hiervoor kopen.

Gepost op

1610 dagen geleden

80%

Rating

0

Wanneer je radiator lekt komt dit meestal uit de verbinding tussen je buizen en de radiator zelf.

Dit kan komen omdat de verbinden nooit goed is vastgemaakt, dit kan komen doordat deze een hele kleine afwijking heeft doordat deze scheef zit.

Het kan ook zijn omdat je er nooit last van hebt gehad dat het met slijtage te maken heeft of de werking van de buizen. Een ander punt kan zijn dat iemand meer op de buizen of radiator is gaan hangen waardoor deze iets uit zijn verband is gegaan en hierdoor heb je lekkage gekregen.

Je kunt de toevoer van het wat naar je verwarming uitschakelen zodat je hier aan kan gaan werken.

Laat hierna de verwarming leeg lopen, dat wil zeggen je laat het water eruit lopen en dit vang je natuurlijk op.

Hierna kun je de koppeling tussen de radiator en de buizen los halen zodat je deze weer kan voorzien van speciaal tape zodat het water hier niet meer tussendoor kan.

Je kunt ook de koppelingen goed bekijken en beoordelen of deze nog te gebruiken zijn of dat ze versleten zijn. In het laatste geval kun je het beste nieuwe aanschaffen.

Let er tevens op bij het los maken van de koppelingen of dit makkelijk gaat, hieraan kun je zien of ze op de zelfde hoogte zitten, is dit niet het geval dan die je de buizen of de verwarming iets omhoog of omlaag te hangen zodat de sluiting in het vervolg makkelijker gaat.

Wanneer het jezelf niet lukt vraag dan een kennis met ervaring of geef wat geld uit aan een loodgieter, zij doen dit zo en je bent er dan vanaf.

Gepost op

1604 dagen geleden

80%

Rating

0