Kan ik nu nog de appelboom laten snoeien?

De appelboom is vorig jaar niet gesnoeid, dus heb toen maar weinig appels eraan gehad.
Nu is er ook nog niet gesnoeid, maar hij staat volop in bloei,kan dat nu niet meer? en bovenin de top bloeit hij niet ,hoe kan dat dan.?
Wie weet een antwoord erop.
Bedankt.
gr.Anastacia.

Gepost op

1809 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 1 antwoord op de vraag
Kan ik nu nog de appelboom laten snoeien?

Wanneer je een appelboom vergeet te snoeien dan, krijg je met het probleem te maken dat de boom op een gegeven moment geen appels meer geeft.

Dit komt omdat de boom zich dan volledig gaat richten op de groei van de boom.

Je kunt een appelboom 2 keer per jaar snoeien.

In Februari aan het einde van de winter is een moment dat je dit kan doen. Op dat moment snoei je de dikke takken weg. Zorgt hierbij er wel voor dat je het bloemhout laat zitten.

In de maand juni is het 2e snoei moment. Op dat moment haal je zoveel mogelijk waterlot weg. Dit zijn de takken die snel groeien en recht omhoog schieten.

Zorg er in ieder geval voor dat je het snoeien voor het eerst doet in Januari tot Maart en niet daarvoor omdat de boom in deze wintermaanden bepaalde ziektes kan oplopen.

Zorg er in ieder geval voor dat je het weer in de gaten houdt, het mag namelijk niet vriezen tijdens het snoeien en het liefst moet het ook nog droog weer zijn.

Wanneer je twijfels aan zaken die je wel of niet mag snoeien, vraag dit dan het liefst na. Zorg er in ieder geval voor dat je niet te veel weg haalt, want wanneer je de nieuwe knoppen dusdanig beschadigd dat ze niet meer werken krijg je ook geen appels of in ieder geval een stuk minder appels.

Op dit moment is het dus wachten tot 2014.

Gepost op

1737 dagen geleden

0