profile picture overlay

Hoe organiseer je een bingo?

Voor onze club willen we geld inzamelen. Daarvoor hebben we verschillende activiteiten bedacht. Ik heb aangeboden om de bingoavond te organiseren. Dit heb ik nog nooit gedaan. Weet iemand hoe je een bingoavond moet organiseren? Wat zijn de voorbereidingen? En wat heb je die avond nodig?

Gepost op

1640 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
Hoe organiseer je een bingo?

Je hebt bingokaarten te nodig en de bingoballetjes of nummertjes en een kaart waar jij kunt bijhouden welke nummers al gevallen zijn. Verder heb je natuurlijk prijsjes nodig. Vraag vooraf of mensen nog iets in huis hebben liggen wat ze toch niet gebruiken en wat voor het goede doel gebruikt kan worden bij de bingo. Als je niet genoeg prijsjes hebt zul je vooraf moeten investeren in het kopen van prijsjes. Zoek het vooral in bonnen (bioscoopbon, kruidvatbon etc) die zijn aantrekkelijk maar je kunt ook de action in gaan voor wat goedkope prijsjes.

Vooraf of tijdens de avond kun je de bingokaarten verkopen, dit zullen dus je inkomsten zijn.

Maak meerdere rondes, per ronde heb je dan één of meer bingokaarten nodig. Per ronde drie prijsjes. De kleinste prijs voor degene die als eerste een rijtje heeft, de tweede prijs voor degene die als eerste twee rijtjes heeft en de beste prijs voor degene die als eerste een volle kaart heeft maar je kunt natuurlijk nog meer prijsjes per ronde doen.

Als iemand bingo heeft moet je de kaart controleren en als die persoon een fout heeft gemaakt moet hij een liedje zingen (algemene regel).

Ik adviseer je om het even in kleine kring uit te proberen als je er nog geen ervaring mee hebt voor de echte avond zelf.

Gepost op

1640 dagen geleden

0

Hierboven wordt alles al heel goed uitgelegd. Misschien heb ik nog een goede tip voor je.

Bij ons is het gebruikelijk dat de plaatselijke winkeliers en bedrijven gevraagd worden om te sponseren. Dat kan heel leuke en interessante prijzen opleveren. Zoals bv. een kistje appelen van de plaatselijke fruitteler, een groente en fruitmandje van de groenteman, een boodschappentasje vol met levensmiddelen. Of een tegoedbon voor een etentje, een bon voor het afhalen van een pizza, een cadeaubon van de schoenwinkel etc. Kortom zeker de moeite waard om als vereniging een praatje te maken met de ondernemers, zij sponseren een cadeau en jullie noemen hun naam bij de bingo en ze kunnen er een kaartje met de naam van hun bedrijf bij doen.

Veel succes met de organisatie van de bingo en ik hoop dat jullie een mooi bedrag bij elkaar krijgen voor de vereniging.

Gepost op

1640 dagen geleden

0