profile picture overlay

Welke films moet ik zien?

Wat zijn goede films op dit moment. Ik ga regelmatig naar de bioscoop en heb laatst Save Haven gezien. Dat vond ik echt een mooie film. Heeft iemand tips voor vergelijkbare films? Het mogen ook klassiekers zijn!

Gepost op

1786 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
Welke films moet ik zien?

Zelf heb ik de film Safe Haven nooit gezien. Ik kan je wel uitleggen hoe ik altijd soortgelijke films zoek. 

IMDB
IMDB is een website waarop je van alle films en series trailers kunt bekijken, een synopsis kunt lezen, beoordelingen kunt lezen en noem maar op. Op IMDB worden ook soortgelijke films voorgesteld, als je op de pagina zit van je film. 
Ga dus eens naar IMDB.com en zoek in de zoekbalk naar je film. 

Genre
Zoek eens op in welk genre de film valt. Grote kans dat je een goede film vindt die je leuk vind als je binnen hetzelfde genre gaat zoeken.

Google
Het ligt misschien een beetje voor de hand, maar Google geeft vaak veel hits.
Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar “Similar movies”. 

Acteurs
Bij sommige acteurs is het zo dat zij voornamelijk in één genre acteren. Als je zoekt naar de hoofdrolspeler van de film, kun je ook eens de films bekijken waar de acteur in heeft meegespeeld. Wellicht kom je zo ook een stapje verder.

Producent
De maker van de film is ook vaak iemand die zich binnen één genre beweegt. Denk bijvoorbeeld aan Tarrantino of Spielberg. Ze maken al jaren films binnen hetzelfde genre. Zoek eens naar de producent van Safe Haven en kijk eens wat voor films deze nog meer heeft gemaakt.

Gepost op

1786 dagen geleden

0

Naast IMDB is Moviemeter ook een site waar je veel informatie over films kan vinden. Je kan onder andere zoeken op genre, acteur/actrice, regisseur, release jaar en zelfs op plotomsschrijving. Persoonlijk vind ik de site van IMDB prettiger om films op te zoeken. Als je een film hier intypt verschijnen er ook films die qua inhoud redelijk overeen komen met de gevraagde titel. Deze site is wel in het Engels, Moviemeter daarentegen is, zoals de naam al zegt, in het Nederlands.

Ook op de site van de bioscoop van bijvoorbeeld Pathé kun je de te verwachten films zien, vaak is deze vooraankondiging voorzien van een trailer. 

De film Safe Haven heb ik nog niet gezien, maar kan je diverse films van Woody Allen aanraden. De meest recente films van hem: To Rome with love en Midnight in Paris vond ik leuke films maar ook de oudere films van hem vind ik goed. Zo komt eind volgende maand de nieuwste film van Woody Allen uit, Blue Jasmine. 

 

Gepost op

1743 dagen geleden

0