Wat is het risico van het eten van rauwe vis?

Er zijn veel visgerechten die je rauw kunt eten. Denk maar aan haring en tonijn en bijvoorbeeld sushi hapjes. Verder krijg je in een restaurant ook wel eens gerechten waar rauwe vis in zit verwerkt zoals garnalen cocktail. Wat is het risico van het eten van rauwe vis? Vis is meestal gekweekt, gecontroleerd op bacteriën en er is antibiotica toegevoegd maar dat kun je van een verse vangst uit de zee niet zeggen!

Gepost op

1703 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 1 antwoord op de vraag
Wat is het risico van het eten van rauwe vis?

Aan het eten van rauwe vis zitten niet veel risico’s. Zo als je zelf aangeeft zijn er veel verschillende soorten vis die je rauw kan eten. Je moet wel zelf zorgen dat je schoon eet en je handen goed wast. Natuurlijk moet je er bij rauwe vis op letten dat het goed is schoongemaakt. Er zitten namelijk veel bacteriën in de ingewanden van de vis. Het is het beste om geen vis te eten die je zelf hebt gevangen. Als je je vis gewoon in een restaurant eet of bij een schone viszaak haalt heb je veel minder kans op risico’s. Er zijn wel 3 soorten parasieten die in vis kunnen voorkomen. Maar als je alle ‘regeltjes’ volgt is er niks aan de hand.

Deze parasieten worden gedood door bijvoorbeeld de vis meer dan 1 dag in te vriezen. Bij een verse visboer liggen de vissen ook vaak nog in een bak met ijs. dat heeft te maken met dat de vis al 24 uur ingevroren is en ook om de vis lekker vers te houden en te voorkomen dat het snel bederft.

Maak je dus absoluut geen zorgen en ga lekker een visje halen. Het enige wat je moet doen is controleren of alles schoon is.

Gepost op

1677 dagen geleden

1