Is kokosbrood ongezond?

Afgelopen dagen heb ik op mijn brood kokosbrood gegeten. Wel lekker. Maar het plakt nogal en toen keek ik op de verpakking. Ik schrok, want de hoeveelheid suikers is echt enorm. Daarom denk ik dat het kokosbrood niet gezond is als brood beleg. Wie weet hoe ongezond kokosbrood is?

Gepost op

1513 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
Is kokosbrood ongezond?

Doordat kokos zelf heel gezond is, zou je misschien denken dat kokosbrood dat ook is. De kokosnoot wordt gerekend tot supervoedsel, maar kokosbrood bevat inderdaad veel suiker. De suiker wordt er aantoegevoegd om kokosbrood smaak te geven. Een plak bevat al ongeveer 83 calorieën.

Naast het grote aantal suikers, bevat kokosbrood ook zeer veel vet. Het overgrote deel van dit vet is ook nog eens verzadigd, oftewel het meer ongezonde vet. Dit is het soort vet dat in staat is het choloesterolgehalte in je bloed te verhogen, wat kan leiden tot hart en vaat ziekten. 

Zo bevat één plak:
6 g vet waarvan 5g verzadigd vet is en 84 kcal. Zelfs een portie jam of vruchtenhagel als beleg op je boterham is gezonder.

Wel is het zo dat kokosbrood veel vezels bevat. Het bevat per plak 2,3 gram vezels. Dit is 0,5 gram meer vezels dan bruin brood en maar 0,1 gram minder dan volkorenbrood bevat. 

Het eten van zo af en toe eens een plakje kokosbrood als beleg is niet zo heel slecht. Zorg er alleen voor dat je het niet te vaak doet en misschien kan je er, wanneer je het wel eet, op letten dat je die dag verder geen verzadigde vetten en niet te veel suikers binnen krijgt. Het is ook nog een zo dat kokosbrood nog lang houdbaar is, ook na opening. Hierdoor zou je het mooi over een wat langere tijdsperiode kunnen gebruiken.

Wanneer je graag de smaak van kokosbrood op je boterham hebt, maar het toch te ongezond vindt, zou je het eventueel kunnen vervangen door kokosvet. Kokosvet is wat gezonder dan kokosbrood en het is ook nog eens in staat om je metabolisme te versnellen. 

Gepost op

1513 dagen geleden

80%

Rating

0

Voor gezond of ongezond kun je geen absoluut antwoord geven. Het gaat erom of je dit heel vaak op brood eet of soms. Alle voedingsproducten waar relatief veel suiker in zit zijn ongezond wanneer je er veel van neemt. In principe kan je lichaam zelf suiker maken van zetmeel en heb je toegevoegde suikers niet nodig. 

Gepost op

1513 dagen geleden

0