profile picture overlay

Is het ongezond om rauwe groente te eten?

Groente wordt eigenlijk altijd eerst gekookt voordat je het gaat eten. Waarom koken we groente altijd eerst? Is het ongezond om rauwe groente te eten of is het als je het kookt gewoon een stuk lekkerder?

Gepost op

1826 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
Is het ongezond om rauwe groente te eten?

Het is niet ongezond om rauwe groente te eten, maar meestal koken we het eerst omdat het dan makkelijker te eten is (en we het lekkerder vinden). Bloemkool kan bijvoorbeeld prima als snack gegeten worden, als je de roosjes in kleine stukjes snijdt. Tomaat is ook groente, en dat eten veel mensen dan wel weer rauw. Van spinazie, witlof en kool kan je ook salade maken, en dan eet je het dus ook rauw.

Veel groente is heel hard als je het ongekookt wilt eten. Het kan dus wel, maar is minder makkelijk.

Gepost op

1826 dagen geleden

0

Vrijwel alle groenten zijn rauw te eten. Er is zelfs een hele beweging van mensen die alleen maar rauwe groenten eten omdat dit gezonder is. 

Miljoenen jaren geleden aten de mensen alleen maar rauw en reken maar dat er geen welvaartsziekten bestonden destijds zoals hart- en vaatziekten, diabetes etc.

  

Als je groente verhit boven de 40 graden dan worden de levende enzymen gedood waardoor een groot deel van de gezondste stofjes in groenten verloren gaan. Ook een groot deel van de vitaminen gaat kapot of gooi je met het kookwater weg. 

  

Tevens schijnt het beter voor je gebit te zijn om groenten rauw te eten. Allerlei gebitsklachten ontstaan doordat we alleen gekookt voedsel eten, wat slap is en waar je nauwelijks op hoeft te kauwen. Gevolg is dat je tandvlees minder doorbloed raakt en dat afvalstoffen en bacteri├źn niet goed kunnen worden afgevoerd. 

  

Kortom, er gaat een wereld voor je open als je in de rauwe keuken duikt. Ga maar ‘s zoeken op recepten, je gaat op een andere manier naar eten kijken en je ontdekt heerlijke nieuwe smaken. Wel ‘s een stukje rauwe broccolistengel geprobeerd? Heerlijk!

Eet smakelijk.

  

Gepost op

1824 dagen geleden

0