Hoe snijdt je een ananas?

Ik ben gek op ananas, nu zijn er verse ananassen te koop maar hoe kun je die nu het beste snijden?
Hoe haal ik dan het makkelijkst die harde schil eraf ?
Zou het fijn vinden omdat te weten.

Gepost op

1754 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
Hoe snijdt je een ananas?

Je snijdt allereerst een recht stukje van de onderkant van de ananas zodat je hem kunt neerzetten. Dan snijd je de bovenkant met de kroon er recht af. Vervolgens begin je van bovenaf met een scherp mes de schil er tot beneden aan toe af te snijden en dat doe je rondom. Net zoals je een sinaasappelschil eraf snijdt om segmentjes tussen het vlies uit te snijden. Nu is het middenstuk van een ananas niet eetbaar en dit moet je er dan ook uitsnijden. Dit lukt als je een smal scherp mes in het midden er helemaal door steekt tot op de bodem van de snijplank en dan in de rondte snijdt net als een appelboor doet.

Dit dus als je ringen ananas wilt hebben maar daarvoor is ook een speciaal ‘apparaatje’ te koop;  http://webwinkel.ah.nl/product/AH/197320/Vacu+Vin+Ananasschiller+zwart+handvat Bij AH hebben ze ze bijv. voor weinig geld en de Blokker heeft ze ook. 

Het werkt ook als een soort appelboor die meteen de schil erafhaalt.

Ook kan je hem nadat je de boven en onderkant er recht afgesneden hebt met een scherp mes, rechtop zetten en dwars doormidden snijden. Leg een helft neer en snijd hem doormidden over de hele lengte. Doe hetzelfde bij de andere helft. Je hebt nu dus  4 stukken ananas met schil.

Snij dan de harde binnenkant van het vruchtvlees er vanaf en snijd nu de overgebleven ananas stukken opnieuw in de lengte doormidden.

Snijd nu de harde schil er vanaf. Je hebt hem nu meteen in stukjes als je ze dwars in stukjes snijdt.

 

Gepost op

1754 dagen geleden

0

Je begint eerst aan de onderkant te snijden en daar zit een hard rondje, dat snij je eraf en dan snij je schijfjes hoe dik dat je zelf wil en als je de schijfjes hebt zie je altijd een harder stukje in het midden, een rondje, dat rondje snij je eruit en je ananas is klaar!

Gepost op

1752 dagen geleden

0