profile picture overlay

Hoe maak je een suikerrandje op een cocktailglas?

Mijn dochter viert aankomende weekend haar verjaardag. Ze wil een welkomsdrankje maken. Daarbij wil ze een suikerrandje op de cocktailglazen maken. Hoe moet je dat doen en wat heb je daar voor nodig?

Gepost op

1621 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
Hoe maak je een suikerrandje op een cocktailglas?

Wanneer je zo’n mooi suiker randje op een glas zou willen maken dan is dit een vrij gemakkelijke opdracht.

Je zorgt in ieder geval voor de suiker welke je op een plat schotelje legt en zorgt dat het best wel een laagje is wat verdeeld over de schotel ligt.

Hierna pak je een vrucht, dit mag een citroen, sinnasappel, of limoen zijn (doe gewoon wat je het lekkerste lijkt of welke smaak je graag zou willen proeven), hierna maak je een inkeping in de vrucht.

Dus je snijd de vrucht in tot ongeveer het midden, door dit te doen kun je de rand van het glas wat je gaat gebruiken door de vrucht heen halen.

Door dit te doen wordt de rand van het glas vochtig met het sap van de vrucht (dit maakt de rand tevens wat kleverig).

Hierna zet je het glas omgekeerd even in de suiker op het schoteltje en je draait het een klein beetje, door deze actie blijft de suiker aan de rand van je glas zitten.

Na deze actie ze je het glas weer recht over eind en laat je het een tijdje staan zodat het goed droogt.

Wanneer je dit dan bewaard op een koele plaats zal de suiker nooit gaan “smelten” en zal de rand hard blijven.

Let er goed op dat je hierna de bij het inschenken van de cocktail de rand niet raakt, want in dat geval zul je zien dat de rand weer vochtig wordt en het suiker los kan laten.

Dit is natuurlijk wel de bedoeling als je het zou willen drinken uit het glas en niet uit een rietje.

Gepost op

1621 dagen geleden

0

Zo’n randje heet een crusta en is heel eenvoudig te maken en ook al goed voor te bereiden als je het glas in een koude ruimte laat staan. Je moet het ook wel minstens een uur van tevoren doen.

Je hebt suiker nodig en een citroen, limoen of sinaasappel.

Snijd de vrucht door de helft en draai de rand van het glas goed tegen het vruchtvlees aan zodat de rand goed nat wordt. Doop de rand dan in een schaaltje met suiker en laat het glas drogen.

Als je er een mooi kleurtje op wilt moet je siroop gebruiken (groen of rood etc) of voedingsmiddelkleurstof gemengd met water. Je doopt dan het glas in het schaaltje met de kleurstof en vervolgens in het schaaltje met suiker.

 

Gepost op

1621 dagen geleden

0%

Rating

0