profile picture overlay

Hoe lang kan je vlees bewaren in de vriezer?

Ik heb net boodschappen gehaald en heb heel wat vlees ingeslagen, aangezien ze deze week in de aanbieding zijn. Ik vraag me af hoe lang je vlees in de vriezer kan bewaren?

Gepost op

1514 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 3 antwoorden

Er zijn genoeg goede antwoorden gegeven,
richt uw kennis op een andere vraag!

Ik weet niet precies wat voor vlees je in de vriezer hebt gedaan. Als het bijvoorbeeld rundvlees is, dan is dat 3 maanden. Ik gebruik altijd de digitale bewaarwijzer van het voedingscentrum om op te zoeken hoelang ik iets in de vriezer kan houden. Je kunt daar intypen wat je wilt invriezen en dan krijg je direct de bewaartermijn op je scherm. Hieronder vind je de link naar de bewaarwijzer. Succes en eet smakelijk!

http://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-boodschappen/minder-verspillen/over-verspilling/digitale-bewaarwijzer.aspx

Gepost op

1514 dagen geleden

1

Vlees kan je in principe in de vriezer stoppen en een tijdlang bewaren.  Op de verpakking staat dan al, dat het in de vriezer kan. Daarbij staat ook een richtlijn over de maximale tijd dat het erin goed blijft. Nu blijft het natuurlijk wel “goed” in de vriezer, maar na een bepaalde tijd gaat de kwaliteit eronder lijden, de smaak wordt minder en bij ontdooien zit er erg veel vocht in, wat er dan weer uit gaat lopen. Bovendien gaat het met verloop van tijd er ook heel on-appetijtelijk uitzien, een beetje verschrompeld en uitgedroogd.

Normaal gesproken is de bewaartijd rond de 3 maanden. Dus als je los vlees hebt gekocht, even in een speciale vrieszak stoppen en een datum van aankoop erop zetten.

Gerechten met vlees erin, maar ook andere dingen als groente en aardappelen of pasta kunnen niet altijd in de vriezer, maar dat staat dan ook wel op de verpakking vermeld.

Gepost op

1514 dagen geleden

0

Dat ligt aan het soort vlees en of het al bereid is of niet, je kunt de volgende tijden aanhouden maar je moet natuurlijk nooit zulke grote hoeveelheden in slaan:

Rund; 6-12 maanden

Varken: 4 maanden

Kip: 9 maanden

Gehakt: 3 maanden

Bereid vlees: 3 maanden

Vis: 2 maanden

 

Gepost op

1514 dagen geleden

0