profile picture overlay

Hoe kip marineren?

Er zijn vele soorten vlees, waaronder ik en mijn partner toch echt dol zijn op kip. Je kan echt zoveel lekker ingredi├źnten maken met kip. Er is vaak gemarineerde kip, of kippen shoarmavlees te koop in de supermarkt. Nu willen we ongemarineerde kipfilet kopen en dit zelf marineren. Welke kruiden zijn hier lekker bij om te gebruiken? En welke stappen moeten we nemen?

Gepost op

1837 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
Hoe kip marineren?

profile picture overlay

Er bestaan geen regels voor het marineren van kip. Wat vind je lekker? Hou je van scherpe kip, dan is het een idee om sambal te gebruiken. Hou je van verse kruiden, gebruik deze dan. Zelf marineer ik mijn kip altijd met chilisaus en ketjapsaus. Dit laat ik even in de kip trekken, en dan bak ik het op. Als de kip nagenoeg gaar is doe ik er, in de pan, nog wat sesamzaadjes over, en dan zijn ze klaar.

Gepost op

1837 dagen geleden

0

Gebruiken ingrediënten die je lekker vindt. Met kip valt eindeloos te combineren.

Gebruik natte ingrediënten om te marineren. Hiervoor kun je van alles gebruiken: rode wijn met verse kruiden en knoflook tenen. Of ketjap met verse chilipepertjes. Je kunt ook een marinade maken met olie en gedroogde kruiden. 

Je kunt ook alleen droge ingrediënten gebruiken om de kip in te wrijven. Bijvoorbeeld een mengsel van Italiaanse kruiden of een pasta van Thaise curry.

Laat een marinade minimaal een uur intrekken. Dan trekt de smaak lekker in het kippevlees. 

Gepost op

1836 dagen geleden

0