profile picture overlay

Hoe braad ik een rollade?

Wekelijks maken ik en mijn vriend een heerlijk gerecht. Dit keer ben ik aan de beurt en wil ik graag een gerecht maken met rollade. Heeft iemand misschien tips wat de beste manier is om een rollade te braden?

Gepost op

1876 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
Hoe braad ik een rollade?

profile picture overlay

Een rollade braden is heel eenvoudig. Wat je als eerst moet doen is het boter in de pan laten smelten. Vervolgens doe je de rollade in de pan en bak je het aan alle kanten bruin. Het is hierbij van belang dat je de rollade een paar keer in de pan omdraait.
Vervolgens zet je het vuur laag en zet je een deksel schuin op de pan. Laat de rollade dan ongeveer drie kwartier in het jus sudderen.

Gepost op

1778 dagen geleden

0

Allereerst moet je de voldoende boter laten smelten. Vergeet niet om je rollade te kruiden, welke kruiden is geheel volgens eigen smaak, ligt natuurlik ook aan het soort vlees dat je gaat gebruiken, peper en zout kunnen natuurlijk altijd wel. Bak de rollade vervolgens rondom bruin. Daarna voeg je een klein beetje water toe en doe je een deksel op de pan, ik zou het deksel wel sluiten anders verdampt je jus, waardoor je vlees ook weer wat droger wordt. Vergeet niet om je vlees regelmatig te keren, doe er ook steeds een beetje van de jus overheen, zo voorkom je dat je vlees uitdroogt. Afhankelijk van de grootte van je rollade zal het ongeveer 45 tot 60 minuten nodig hebben om te garen. Maak dan je jus af en gebruik deze om over de gesneden rollade te gieten, niet te veel natuurlijk, een klein beetje is wel voldoende.

Gepost op

1616 dagen geleden

0