profile picture overlay

Hoe avocado pellen?

In diverse mode & beauty magazines heb ik gelezen dat avocado heel erg gezond is en ook goed voor de huid. Ik ben van plan om dit vanmiddag mee te nemen tijdens het boodschappen doen, om dit ook zelf eens uit te proberen. Maar hoe moet je een avocado schillen en ontpitten? Zodat het klaar is voor gebruik? Hopelijk zijn er mensen met ervaringen..

Gepost op

1837 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 1 antwoord op de vraag
Hoe avocado pellen?

Een advocado wat goed rijp is, heeft een schil die al wat loskomt van zichzelf. Je kunt het bijna met de handen lostrekken en pellen. Dan is de avocado zacht en voelt vettig aan. Is dit niet het geval dan is het nog wat taai. Ook dan kun je het schillen als een peer, met een schilmesje. Snij het in tweeën om het te ontpitten.

Van de zachte avocado kun je een massa of pasta maken in een kom en zo mixen met bijvoorbeeld honing voor een gezichtsmasker of iets anders. Meestal staan in beautymagazines ook recepten hiervoor. 

Naast het gebruik voor cosmetische dingen is het eten van avocado ook heel gezond! Het bevat veel goede (onverzadigde) vetten, vezels, vitaminen en mineralen wat bijdraagt aan een goede gezondheid van bijvoorbeeld huid, haar en nagels.

Gepost op

1836 dagen geleden

0