Zijn groene tomaten eetbaar?

Dat er rode tomaten in de winkel liggen. Dat weten we allemaal. Ook dat deze eetbaar zijn. Als ze groen zijn zijn ze nog niet rijp maar kun je ze al wel eten?

Gepost op

1706 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
Zijn groene tomaten eetbaar?

Het is verstandiger om gewoon de rode, rijpe tomaten te eten. In de groene tomaat, dus de onrijpe, zit een bepaalde stof :tomatine. Dit kun je vergelijken met Solanine. Hier zijn dan ook dezelfde bijwerkingen aan verbonden zoals: buikpijn, overgeven, diaree, koorts, zwakheid, depressie en ook slaperigheid. Het is dus veel beter, en lekkerder, om de rijpe, rode, tomaten te eten!!

Gepost op

1706 dagen geleden

0

Eet absoluut geen groene delen van een tomaat. Dan bevat deze nog giftige stoffen (tomatine genaamd een soort glyco-alkaloïde) net als groene delen van een aardappel. Deze behoren tot de familie van nachtschades en door het eten van de groene delen belast je de lever. Die moet alle giftige stoffen weer opruimen en zuiveren. Het is dus niet gezond dit te eten. 

Als een tomaat rijpt dan worden deze giftige stoffen omgezet in niet giftige delen. Dan is het eetbaar voor de mens.

Ik zie nog wel eens recepten met groene tomaten, en soms zitten er nog half groene cherry tomaten in de salade. Dit is gewoon niet eetbaar en giftig.  ik begrijp niet waarom mensen dit doen. 

Pas als een tomaat rijp is, is deze erg gezond door de hoeveelheid lycopeen. Dit zeer gezonde stofje wordt sneller door het lichaam opgenomen als je de tomaat kookt of als je ketchup gebruikt. 

Dus nogmaals, eet absoluut geen groene delen van een tomaat, ook niet van een aardappel, het is namelijk erg giftig! Veel mensen weten dit helaas niet. En koks horen dit wel te weten.

Gepost op

1706 dagen geleden

0