Wordt je dik van druiven?

Ik eet veel fruit, en hoorde laatst van iemand dat druiven juist heel dik kunnen maken. Ik vroeg me af of dat klopt, en waarom dit dan zo is; druiven zijn per slot van rekening fruit, en zouden dus toch gezond moeten zijn?

Gepost op

1671 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
Wordt je dik van druiven?

Dat je van druiven dik wordt is één van de grootste voedingsfabels die er is! Druiven bevatten enorm veel voedingsvezels en dat die enorm “vullen” schept de verwarring. Maar cullen is iets anders dan dik worden. 

Druiven bevatten ook veel koolhydraten waardoor men denkt dat je er dik van wordt, maar dit zijn natuurlijke suikers die je samen eet met een tal van andere gezonde voedingsstoffen die er in de druif zitten! Juist de suikers in de druif zorgt er voor dat we minder trek hebben in suikers die in snoepgoed zitten. En natuurlijke koolhydraten zorgen juist voor energie, we verbruiken dat wat we binnekrijgen dus ook grotendeels weer! 

Druiven zijn onder ander goed voor cholestrolverlagende dieeten en werken verlagend. Er zitten nig tal van andere goede stoffen in de druif, maar alleen al met deze informatie weet je dat je ze gewoon met een gerust hart kan eten. 

Gepost op

1671 dagen geleden

100%

Rating

0

In druiven zitten veel suikers en als je er veel van eet,kan dat wel een dikmaker zijn.

Als je op een gezonde manier druiven eet,is het een gezonde dagelijkse fruithap.

Neem 3x fruit per dag. dat betekent voor druiven 100gram per portie.

Gepost op

1671 dagen geleden

0