profile picture overlay

Waarom hebben de scholen niet tegelijk vakantie?

De ene school begint na de zomervakantie eerder dan de ander. Waarom is daarvoor gekozen? Of mag elk deel van het land daar zelf voor kiezen? Is het niet handiger dat elke school tegelijk vakantie heeft?

Gepost op

1708 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 1 antwoord op de vraag
Waarom hebben de scholen niet tegelijk vakantie?

Er zijn heel wat voor en nadelen te bedenken waarom er vakantie spreiding zou moeten zijn of wel niet zou moeten zijn.

Het is ooit bedacht om er voor te zorgen dat niet het hele land in een keer plat zou liggen en alle atractieparken en vakantieparken tegelijk vol zouden komen te zitten maar dit geleidelijk wordt verdeeld.

Er is natuurlijk nog steeds ergens in het midden een overlap tussen de vakanties, maar deze is relatief kort t.o.v. in 1 keer vakantie.

Het lastige aan dit verhaal is dat wanneer je op een grens woont tussen Noord, Midden of Zuid je een van de kinderen op een ander tijdstip vakantie heeft dan de ander.

Met bijvoorbeeld schoolreisjes vlak voor de vakantie en vlak na de vakantie kunnen de parken het beter verdelen.

Voor de zomervakantie wordt dit landelijk geregeld en dienen scholen zich hier aan te houden.

Voor de overige vakanties hebben de scholen een bepaalde vrijheid om te kiezen wanneer ze vrij geven tussen een bepaalde periode.

Hierop zit de uitzondering dat bij verkiezingen elke vakantie gelijk moet vallen in het hele land omdat iedereen thuis zou moeten kunnen zijn ivm het stemmen.

Deze spreiding heeft voor werkgevers met verschillende vestigingen in het land het voordeel dat er altijd wel mensen in het bedrijf aanwezig zijn om het draaiende te houden.

Het systeem wat wel voor sommige mensen gelijk loopt is bijvoorbeeld de bouwvak vakantie deze is 4 weken en gelijk in het hele land.

Dit systeem geldt nog wel maar zou zo maar eens op de schop kunnen gaan omdat het niet meer van deze tijd is om een bedrijf te sluiten 4 weken lang.

Gepost op

1708 dagen geleden

0