profile picture overlay

Hoe organiseer ik een workshop?

Ik heb veel kennis over natuur. Hoe je een plant het beste kunt verzorgen, of een boom. Het zal leuk zijn om kennis over te brengen op een groep mensen die ook zijn geinteresseerd in natuur. Als ik een groep mensen wil uitnodigen, hoe organiseer ik een workshop?

Gepost op

1890 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
Hoe organiseer ik een workshop?

Echt leuk dat je je kennis graag wilt delen!

Je kunt kijken of je je kunt aansluiten bij een groep die bij je past. Misschien is er een plaatselijk natuurmuseum of een groep natuurwandelaars. Als deze groep te weten komt wat jij allemaal kunt bieden, heb je binnen de kortste keren genoeg deelnemers bij elkaar voor een workshop.

Je kunt ook voor jezelf een datum prikken en dan op zoek gaan naar publiciteit. Je maakt een klein tekstje (persbericht) waarin je zet wanneer je op pad wil gaan, hoe veel mensen er mee kunnen, wat je precies gaat doen en wat het kost. Dit bericht stuur je naar de plaatselijke krant. Durf gerust tegen hen te zeggen dat wat jij doet zo leuk is, dat ze je maar moeten komen interviewen, want dan krijg je een nog groter artikel in de krant. Uit ervaring weet ik dat een plaatselijke krant genoeg mensen op de been krijgt, voor wat voor uiteenlopende workshops, lezingen of cursussen dan ook. Succes!

Gepost op

1818 dagen geleden

0

Je kunt je het beste wenden tot Natuurmonumenten of zoek naar bezoekerscentra van Staatsbosbeheer of Natuurmonumenten. Daar worden wel vaker lezingen gegeven of workshops en daarmee bereik je meteen de mensen die je moet hebben. Ze sturen nieuwsbrieven rond en op de site staan dit soort dingen ook dus je hoeft zelf al bijna niets meer te doen. Ze zullen je vast willen ontvangen om het een en ander met je te bespreken. Denk ook aan kinderen en natuurlijk hun ouders die je nog veel kunt leren over de natuur.

Gepost op

1195 dagen geleden

0