profile picture overlay

Hoe maak je een spreekbeurt?

Elke week geeft een klasgenoot een spreekbeurt. We hebben daarvoor een uur de tijd. Volgende week ben ik aan de beurt. Mijn juf vraagt steeds of ik al een onderwerp heb. Hoe maak je een spreekbeurt?

Gepost op

1901 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
Hoe maak je een spreekbeurt?

profile picture overlay

Bedenk een onderwerp wat je leuk vindt en waar je gemakkelijk over kan vertellen. Bijvoorbeeld een leuke hobby of een instrument dat je bespeelt.
Als je een onderwerp hebt ga je opzoek naar informatie.
Deze vind je in informatieboekjes op je school maar ook op internet. Als je het lastig vindt om de juiste informatie te zoeken kan je je vader of moeder vragen.
Zorg dat je begint met een inleiding:
- Wat is je onderwerp en waarom heb je het gekozen?
- Wat ga je vertellen in je spreekbeurt?
- Begin met uitleg wat het onderwerp betekent of inhoudt
- Kom tot de kern van het onderwerp, een paar vragen die je erover kan beantwoorden.
- Sluit af met een korte samenvatting van je spreekbeurt. Waar heb je over vertelt en wat wil je je klas tot slot nog meegeven.
Het is leuk om de informatie op verschillende manieren aan je klas aan te bieden, niet alleen vertellen maar ook laten zien door middel van plaatjes of een filmpje. Of door je klas een proefje te laten uitvoeren. Wees creatief!
Veel succes met je spreekbeurt!

Gepost op

1900 dagen geleden

0

Als je een uur krijgt voor een spreekbeurt is dat geen spreekbeurt meer maar en hoorcollege. Mensen kunnen zich maar moeilijk langer dan twintig minuten achter elkaar concentreren dus als je werkelijk een uur moet praten dan kun je dat niet alleen bij praten houden. Je moet wat je gaat doen dan dus flink uitbreiden ten opzichte van het andere antwoord. Het is gewoon een hele les en bij een les begin je met een inleiding over wat je gaat doen en dan eens stukje theorie. Vervolgens ga je vragen of de klas nog iets wil weten en daarna stel je de klas vragen door middel van bijvoorbeeld een quiz in groepjes bijvoorbeeld. Daarna bespreek je de gestelde vragen, legt nog uit wat niet begrepen is en ga je dieper in op de stof. Daarna moet je de klas iets anders te doen geven om de stof te verwerken door middel van een opdracht en je sluit weer af met uitleg en een samenvatting. Je kunt echt onmogelijk zomaar een uur lang praten over één onderwerp zonder saai te worden.

Gepost op

1195 dagen geleden

0