profile picture overlay

Hoe leer ik Nederlands?

Ik stel deze vraag namens de vriendin van mijn neef. Zij komt uit Zweden en wil graag in Nederland gaan wonen. Ze wil eerst de taal onder de knie krijgen. Ik heb haar beloofd dat ik uit zou zoeken hoe ze het beste Nederlands kan leren en waar. Ik ben nog een beetje aan het oriënteren. Nederlands is voor anderstaligen nou eenmaal een hele lastige taal. Waar kan ze het beste Nederlands leren?

Gepost op

1822 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
Hoe leer ik Nederlands?

Nederlands kan je op vele manieren leren via een school is natuurlijk het beste, via gemeenten heb je gratis taalcursussen, en als ze het zelf eerst wil aankijken zou ik adviseren telkens een paar onderwerpen uit te kiezen die zij het leukste vindt in haar eigen taal en dan die woorden vertalen.

ik bedoel bijvoorbeeld mocht die vriendin van appeltaart bakken houden dan kan ze kijken wat de benaming in haar eigen taal is en die in het nederlands.

leuke dingen stimuleert het leergedrag van mensen, minder leuke dingen moeten natuurlijk ook geleerd worden maar dat komt vanzelf wel dan.

veel succes met het leren van nederlands, groeten bianca

Gepost op

1819 dagen geleden

0

De beste manier om een taal te leren is door je er in het land zelf in onder te dompelen. Aan de andere kant is het logisch dat ze het eerst een beetje wil leren voor ze hier komt, en is er bovendien het probleem dat Nederlanders vrijwel direct overschakelen op Engels als ze horen dat iemand het moeilijk heeft met Nederlands.

Ze kan in ieder geval beginnen met het lezen van boeken in het Nederlands; op die manier bouw je in ieder geval een (passieve) woordenschat op. Het makkelijkst is om een boek te nemen dat ze al kent, en dan eventueel zelfs de twee versies naast elkaar houden. In het begin zal ze veel woorden moeten opzoeken, maar dit zal snel makkelijker gaan.

Gepost op

1819 dagen geleden

0