profile picture overlay

Hoe bereken je de oppervlakte?

Volgende week heb ik een wiskunde toets, en mij is vandaag verteld door mijn leraar dat we de oppervlakte van huizenplattegronden moeten gaan berekenen.

Nu is mijn vraag: hoe bereken ik de oppervlakte? Ik weet dat het iets met omtrek en vermenigvuldigen te maken heeft, maar hoe het precies in elkaar steekt weet ik niet.

Gepost op

1952 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 2 antwoorden op de vraag
Hoe bereken je de oppervlakte?

profile picture overlay

Daar is een heel simpel en eenduidig antwoord op te geven (ik ga hier wel uit van een rechthoek of vierkant, voor een circel zie deze vraag: https://www.hoewatwaarom.nl/educatie-en-school/hoe-bereken-je-de-oppervlakte-van-een-cirkel.html):

De oppervlakte kan je berekenen door de breedte met de lengte te vermenigvuldigen. Of te wel wanneer je de breedte de letter “b” noemt en de lengte de letter “l” dan is het in formulevorm:

b * l = oppervlakte.

Je schrijft het altijd met een klein tweetje boven de uitkomst: ². 8 m² wordt uitgesproken als: 8 vierkante meter.

Een plaatje om de oppervlakte te berekenen zodat het nog duidelijker is:

Oppervlakte berekenen

Gepost op

1952 dagen geleden

0

Heel makkelijk. Ik zit nu in het 2e jaar VMBO en heb dit vorig jaar ook al gehad, volgens mij dat jaar voorheen ook al. Het is lxb waarbij de l staat voor lengte en de b voor breedte. De x is het vermenigvuldigingsteken trouwens. al het je dus een plattegrond van 8 bij 9 meter en het 8×9=72. in meters zet je er dus zoiets neer: m2 waarbij de 2 dan rechtsboven komt bij de letter.

Gepost op

1765 dagen geleden

0