profile picture overlay

Wanneer wordt een winkel failliet verklaard?

Ik hoor steeds vaker dat winkels failliet worden verklaard. Heel vervelend voor al die eigenaren. Maar ik vraag me af wat de criteria is als een winkel failliet wordt verklaard.

Gepost op

333 dagen geleden

Login om te antwoorden

Al 3 antwoorden op de vraag
Wanneer wordt een winkel failliet verklaard?

Er zijn genoeg goede antwoorden gegeven,
richt uw kennis op een andere vraag!

Hoi,

Dit kan meerdere factoren hebben. Zo kan het uitgesproken worden door de rechter of door de rechthebbende.  Zo kan ook de eigenaren van de aandelen hier een aandeel in hebben. 

Failliet zijn betekend dat je lopende rekeningen niet meer kan betalen. Spijtig. Dan is er maar een ding tedoen en naar de KvK om je bedrijf failliet te verklaren. 

Nogmaals dit is een van de redenen. De meest voorkomende. er zat meer voorbeelden waarmee je failliet kan gaan. 

Gepost op

333 dagen geleden

0

Wanneer een bedrijf of winkel zijn rekeningen niet meer kan betalen,kan faillisement aangevraagd worden door de schuldeisers.Zo hopen ze nog iets van hun rekeningen betaald te krijgen.De advocaat gaat bekijken hoeveel er nog van waarde is,dat wordt verkocht en van de opbrengst worden de schuldeisers op volgorde betaald.Als je als laatste in de rij staat,kan je meestal naar je geld fluiten.

Gepost op

333 dagen geleden

0

In de basis komt het erop neer dat een winkel failliet wordt verklaard wanneer deze zijn lopende schulden niet meer kan voldoen.

Wanneer het zover komt met een winkel kan de winkel uitstel van betaling aanvragen. Dit betekent eigenlijk dat het heel slecht gaat maar dat de winkelier of de keten nog heel even de tijd krijgt om een oplossing te zoeken.

Dit kan zijn door investeerders te vinden of door zelf met iets creatiefs te komen waardoor de zaken weer gaan lopen.

Lukt dit allemaal niet meer dan volgt een faillisement en zal de curator zich over een faillisement buigen.

Hiermee krijgt de curator alle boedel (bezittingen en schulden) in zijn bezit en hij gaat alle eisers benaderen om hun vorderingen in te dienen.

Hierna gaat hij kijken of er nog geld is om een deel tegemoet te komen.

De belastingdienst is altijd de eerste in de rij en krijgen wanneer mogelijk het hele bedrag, dit is vaak ook de reden dat de overige crediteuren weinig tot niks meer krijgen omdat er vaak een achterstand is bij de belastingdienst.

Meestal wordt het faillisement ook door de grotere eisers aangevraagd waaronder dus de belastingdienst.

Er zijn zelfs winkels of ketens die geen uit weg meer zien en dit al een tijd zien aankomen. Hierdoor zorgen ze voor het veilig stellen van hun spullen in een andere bv en laten ze express de boel kapot gaan zodat ze schoon opnieuw kunnen beginnen.

Dit is vrij zorgelijk omdat je de schuld eisers zonder geld achter laat.

Tevens kunnen ze op deze manier van het vaste personeel af.

Dit zijn praktijken die helaas ook gebeuren.

Gepost op

327 dagen geleden

0